AdverterenSinds kort is het mogelijk om uw eigen duurzame producten of diensten te promoten via advertenties op de Nederlandse OliNo website. Dit kunnen kortlopende advertentie campagnes met hoge prioriteit zijn tot voordelige langlopende campagnes via affiliate netwerken. Hiermee bieden we iedereen de kans om te adverteren op OliNo.org. Voor kleine en grote bedrijven. We hebben hiervoor de volgende advertentie modellen.

  • Specials
  • Pageviews
  • Affiliate networks
  • Google Adwords

Specials

Het is op verzoek mogelijk om uw advertentie alleen te laten zien op specifieke pagina’s, tijdens een bepaalde periode met hoogste prioriteit. Je krijgt de garantie dat het aantal vertoningen binnen de afgesproken periode ook daadwerkelijk gehaald worden. Dit is ideaal voor kortlopende campagnes waarmee je snel veel mensen mee wilt bereiken. Prijs op aanvraag.

Pageviews

Voor langere campagnes is het interessant om gebruik te maken van Pageviews. Hiermee is het mogelijk om te adverteren in een bepaald advertentieblok wat past bij uw eigen product of dienst. De kosten van de advertentie worden uitgedrukt in euro / CPM (kosten per 1000 vertoningen). Ook hier krijg je de garantie dat het afgesproken aantal vertoningen gehaald wordt binnen de afgesproken periode. Echter het kan vanwege de drukte voorkomen dat je soms voor een wat langere periode moet kiezen om gegarandeerd het aantal pageviews te kunnen halen. Dit wordt vooraf bekendgemaakt, dus je staat nooit voor verrassingen. Het minimale advertentie budget is 100 euro.

Lagere tarieven

Vanaf 1 juni 2015 hebben we besloten om onze advertentie tarieven fors in prijs te verlagen. Dit om het voor adverteerders nog aantrekkelijker te maken om te adverteren op OliNo.org. Voor slechts 100 euro heb je al 10.000 targeted advertenties. Dat is 10 CPM, oftewel 50% goedkoper dan de marktprijs voor online advertenties.

Advertentieblokken

Om ervoor te zorgen dat uw advertentie alleen getoond wordt bij pagina’s die te maken hebben met uw product of dienst kunt u zelf kiezen uit een of meerdere advertentieblokken. Op de Nederlandse OliNo.org website zijn de volgende advertentie blokken beschikbaar:

Advertentieblok De pagina’s Kosten (Euro/CPM)
Hoofdpagina Home 10 euro
Duurzaam transport Overzicht elektrische auto’s 10 euro
Overzicht elektrische bedrijfswagens
Overzicht elektrische scooters
Artikelen duurzaam transport
Lampen Lampenportal 10 euro
Artikelen lampmetingen
Energiebesparing Artikelen energiebesparing 10 euro
Windenergie Artikelen windenergie 10 euro
Zonne-energie Artikelen zonne-energie 10 euro
Algemeen Alle advertentie blokken met uitzondering van hoofdpagina en categorie lampen 10 euro

Voorbeeld: Je wilt 30.000 advertenties tonen over een periode van twee maanden in de categorie zonne-energie. Dat kost dan 30 x 10 euro = 300 euro.

Affiliate networks

Het is ook mogelijk om te adverteren middels affiliatemarketing. Dat wil zeggen dat je kosteloos vele advertenties of links naar je eigen webshop kunt laten vertonen op OliNo.org. Je betaald alleen een klein percentage van een daadwerkelijke verkocht product of dienst indien een nieuwe klant via OliNo.org op je webshop is gekomen. Kortom: “No Cure No Pay”. Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina Affiliate marketing.

Google Ad Words

Verder is het mogelijk om via Google Adwords advertenties te plaatsen op de OliNo website. Het voordeel is dat je alleen betaald per klik, het nadeel is dat je geen controle hebt hoevaak en wanneer je advertentie getoond wordt. Je kunt OliNo toevoegen aan je Adwords media plan via de Google Ad Planner.

Prioriteiten

ad-priorityDe Specials krijgen de hoogste prioriteit tijdens het tonen van de advertenties. Daardoor is het mogelijk om in een korte periode gegarandeerd veel mensen te bereiken. Pageviews heeft de een na hoogste prioriteit en hiermee krijg je een gegarandeerd aantal vertoningen. Ideaal voor wat langer lopende advertentiecampagnes. De resterende advertentieruimte wordt verspreid over de affiliated netwerken waarmee OliNo samenwerkt. Het voordeel van affiliated netwerken is dat je pas kosten hebt als er daadwerkelijk iets verkocht is. Het tonen van de advertenties is geheel kosteloos. Het nadeel is dat je geen invloed hebt op het aantal advertenties wat getoond gaat worden. Het resterende gedeelte van de OliNo advertentieruimte gaat naar Google Adwords. Ook hier heb je geen controle over hoe vaak je advertentie getoond wordt.

Advertentie

De lokatie van de advertentie: rechts in het zij-menu. De afmetingen van de advertentie mag maximaal 336×280 pixels (large rectangle) zijn. In onze statieken zien we dat advertenties die precies passen in het reclame blok het beste werken (hier wordt het meeste op geklikt). De advertentie zelf kan aangeleverd worden in jpg, png of flash formaat. Bij flash is het van belang dat de clickTAG goed geimplementeerd is. Ook ondersteunen we de mogelijkheid om rechtstreeks de advertenties te tonen uit uw eigen advertisement systeem middels third party tags.

Start nu

Voor iedere nieuwe adverteerder van Specials of Pageviews bieden we gratis 1000 vertoningen op OliNo.
Heb je interesse om te adverteren op OliNo.org, maak dan gebruik van het volgende aanvraagformulier.

Onafhankelijkheid OliNo

De onafhankelijkheid van OliNo is voor ons (en voor de duurzame community) van zeer grote waarde. We zorgen er dan ook voor dat het adverteren op OliNo geen enkele invloed heeft op onze onafhankelijkheid. Iedereen die duurzame producten of diensten heeft kan bij OliNo adverteren, we trekken niemand voor. Het wel / niet adverteren van een product op OliNo heeft geen enkele invloed op resultaten van lampmetingen, product reviews en inhoudelijke artikelen.

We blijven kritisch, objectief en onafhankelijk bij het verstrekken van informatie op onze website. Dit is ook wat de duurzame community van ons verwacht.