OliNo

Duurzame Energie

Verduurzamen van je huis: kies voor het reinigen van je gevel

Geplaatst door Marielle in Energiebesparing Geen commentaar »

Als het gaat om het verduurzamen van je huis, dan denk je al snel aan het kopen van zonnepanelen en isolatie. Maar wist je dat de gevel van een huis een belangrijke rol speelt bij een duurzaam huis? Een schone gevel draagt namelijk niet alleen bij aan bij de uitstraling van een huis. In dit artikel bespreken lees je meer over hoe reiniging kan bijdragen aan het verduurzamen van je huis en waarom het een belangrijke investering is.
Lees meer…

Weg met de traditionele open haard: verwarm je huis sfeervol en milieuvriendelijker

Geplaatst door Lotte in Verwarming Geen commentaar »

Als het gaat om het verwarmen van je huis, is de traditionele open haard niet meer de beste manier om warm te blijven. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven. Er wordt dan ook steeds vaker gevraagd en gezocht naar wat deze alternatieven zijn. Houtkachels, speksteenkachels en elektrische haarden zijn allemaal haalbare alternatieven die dezelfde warmte en comfort kunnen bieden en tegelijkertijd beter zijn voor het milieu. In dit artikel geven we je meer informatie over deze 3 alternatieven voor een traditionele open haard.

Lees meer…

Kies voor milieubewust reizen: 3 tips

Geplaatst door Marielle in Transport 1 Commentaar »

Reizen en het milieu: steeds vaker wordt dit onderwerp besproken. Het draait hier dan vooral om het vervoer naar de reisbestemming, doordat steeds meer mensen zich bewust zijn van de impact van vliegen. Het gevoel van vliegschaamte speelt hierbij een belangrijke rol. Maar hoe zorg je ervoor dat je milieubewust reist naar de plek van bestemming? En als je er eenmaal bent, waar kun je dan nog rekening mee houden? We geven je in dit artikel 3 tips!
Lees meer…

VER: De Vereniging voor (toekomstige) Elektrische rijders

Geplaatst door Danny Steenhorst in Transport 1 Commentaar »

De VER is ‘voor de leden, van de leden, door de leden’.

Deze vereniging is opgericht om mensen te informeren en met goede regelgeving op te komen voor de belangen van elektrische rijders. Wij hebben geen winstoogmerk.

Elektrisch rijden in plaats van op diesel of benzine is één van de belangrijkste noodzakelijke veranderingen die ons te wachten staat in de energietransitie (ook voor energieopslag). Omdat de aanschaf van een nieuwe auto vaak de op één na grootste uitgave (na aankoop van een huis) van een gezin betreft, is goede informatie over hoe en wat van een nieuwe E-auto zeer belangrijk. Lees meer…

Aanloopstroombegrenzer – het effect

Geplaatst door Marcel van der Steen in Uitleg 2 Commentaar »

Af en toe heb ik een voeding voor een ledarmatuur die een erg hoge aanloopstroom heeft. Dit kan door middel van toepassen van een aanloopstroomgebrenzer (Engels: inrush current limiter), worden begrensd. Dit artikel geeft een voorbeeld.

Lees meer…

Testrit elektrische bestelbus

Geplaatst door Danny Steenhorst in Transport 1 Commentaar »

Om spullen te vervoeren voor de VER, mocht ik van Toyota gebruik maken van de elektrische bestelbus de PROACE.
Net als iedere elektrische auto, rijdt ook een E-bestelbus fantastisch. Direct koppel en niet te hoeven schakelen maakt het dat elektrische voertuigen makkelijker mee komen in het verkeer.
Lees meer…

Bouw van waterstoffabrieken

Geplaatst door Danny Steenhorst in Energieopslag 3 Commentaar »

In Rotterdam gaat Shell een waterstoffabriek bouwen op de Maasvlakte. Hoeveel capaciteit hebben we nodig om Nederland op waterstof te laten draaien? Lees meer…

Resultaten bij het isoleren van een plat dak op het bitumen

Geplaatst door Arie Groenveld in Energiebesparing 9 Commentaar »

Veel woningen begin jaren 70 hebben zijn slecht geïsoleerd en hebben daardoor een hoog energieverbruik. Dit artikel laat zien dat het vrij eenvoudig is om deze isolatie fors te verbeteren en daardoor de energierekening omlaag te brengen.
Lees meer…

Energiebesparingen die weer energie besparen.

Geplaatst door Danny Steenhorst in Economie, Energiebesparing, OliNo 3 Commentaar »

Sommige energiebesparingen kunnen (indirect) er weer toe leiden, dat dit op andere vlakken, ook weer tot energiebesparing lijdt. “De positieve dominosteentjes die de energietransitie kunnen versnellen”
Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van energiebespaarmaatregelen die er voor kunnen zorgen dat er voor andere energiegebruikers ook weer minder energie nodig is. Lees meer…

Maatregelen om ons minder afhankelijk te maken van gas en olie uit Rusland

Geplaatst door Danny Steenhorst in Energiebesparing, Zelfvoorzienend 3 Commentaar »

Wij zijn in Europa wel erg afhankelijk van de import van energie uit Rusland. Het gaat vooral om de import van Olie en gas. Ook importeren we steenkool en uranium uit Rusland. Wat kunnen we doen om onze afhankelijkheid te verminderen.
Lees meer…

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in