Lampmeting

Om meer duidelijkheid en transparantie in de lichtmarkt te krijgen voert OliNo als sinds 2007 onafhankelijke lichtmetingen uit voor leveranciers en fabrikanten. Steeds meer bedrijven zijn op de hoogte van deze service en we zien het aantal aangeboden metingen jaarlijks dan ook fors stijgen. Inmiddels hebben we in onze lampendatabase meer dan 1500 gepubliceerde meetrapporten in verschillende talen. De Nederlandse lampendatabase bevat alleen al meer dan 890 gepubliceerde metingen.


Groei van de gepubliceerde NL lampmetingen

Meetrapporten, compleet en diepgaand

Voor elke meting wordt een zeer gedetailleerd en uitgebreid meetrapport gemaakt. De doelgroep voor de meetrapporten zijn leveranciers, fabrikanten, lichttechneuten en Architecten (Eulumdat files). Vaak horen we van onze klanten dat de OliNo meetrapporten “best in class” zijn in de lichtmarkt.


De samenvatting van een meetrapport

Hier is een voorbeeld van het volledige meetrapport.

Echter de meetrapporten zijn te technisch voor de gemiddelde consument. De consument is op zoek naar een duurzame lichtbron ter vervanging van zijn bestaande lamp(en) en wil daarin begeleid worden zonder allerlei technische rapporten te moeten lezen. Dat is de reden waarom we een OliNo Lampen Advies website hebben gebouwd.

Advies aan consumenten

Op de OliNo Lampen Advies website kunnen consumenten (particulieren en bedrijven) op een eenvoudige manier een vervangende duurzame lamp vinden.


De OliNo Lampen Advies website

De consument wordt met behulp van een paar simpele vragen begeleid naar de lampen die voldoen aan de wensen. Met een simpele klik komt de consument daarna direct terecht op de website van de leverancier.


Een voorbeeld lampenadvies na het doorlopen van de 5 simpele stappen

Uniek

Er bestaan op internet vele vergelijkingwebsites voor lampen. Echter de OliNo Lampen Advies website is hierin uniek omdat we alleen lampen vergelijken die ook daadwerkelijk zijn doorgemeten door OliNo. Hierdoor krijgt de consument een eerlijk en onafhankelijk advies. De consument kan eindelijk appels met appels vergelijken.

Hoe werkt het?

Een lamp wordt eerst doorgemeten door OliNo. Na afloop van de meting kies je als leverancier of je de resultaten wilt publiceren of niet. Indien je kiest voor publicatie dan komt daarna de lamp direct beschikbaar in de OliNo Lampen Advies website. Daarna kun je als leverancier inloggen met je persoonlijk inlogaccount en de verkoopinformatie toevoegen. Zodra dit gedaan is ziet de consument de prijs van de lamp (optioneel) en kan men direct doorklikken naar de website van de leverancier. Bij leveranciers met een eigen webshop kan de consument de lamp daar ook direct aan schaffen.


Het werkt heel eenvoudig

Leverancierportal

Leveranciers kunnen met een persoonlijke inlogaccount inloggen op de leverancierportal. Het inloggen gaat via een veilige HTTPS verbinding.


De leverancier kan inloggen met een persoonlijke inlogaccount

Daarna is het mogelijk om verkoopinformatie in te vullen per lamp (prijs, link naar specifieke pagina). Zodra dit gedaan is krijgen consumenten te zien wat de prijs is van de lamp (optioneel) en worden ze met een simpele klik direct doorgestuurd naar de website van de leverancier.


Een leverancier kan zelf de verkoopinformatie wijzigen

Als leverancier krijg je ook statistieken te zien over je eigen lampen. Je kunt precies zien hoeveel van je eigen lampen er daadwerkelijk getoond worden in zoekresultaten van consumenten. Ook wordt er bijgehouden hoe vaak consumenten doorklikken naar je eigen website.


Voorbeeld van leverancierportal. De voorbeeld statistische gegevens zijn fictief en puur ter illustratie

Statistieken

Meten is weten en dat geldt natuurlijk ook bij de statistiek informatie over de lampen. Op de OliNo Lampen Advies website houden we precies bij hoe vaak je lampen getoond worden in zoek resultaten en hoe vaak er daadwerkelijk geklikt wordt op je eigen lampen. Al deze informatie is beschikbaar in uitgebreide statistiek rapporten die je zelf kunt opvragen


Voorbeeld van een werkelijk statistiek rapport

Uit de statistiek rapporten kun je ook halen wat je CTR (Click Through Rate) is op de OliNo Lampen Advies website. De eerste metingen laten zien dat CTR waarden op OliNo Lampen Advies website bij verschillende leveranciers varieert tussen de 10-20%, wat zeer hoog is in de markt. Dat is dus heel gunstig voor de verkoop van duurzame lampen.

Business Model

We bieden voor leveranciers 2 verschillende opties:

Abonnement

Leveranciers zonder webshop kunnen gebruik maken van een abonnementmodel. Hierbij betaal je 25 euro per maand en daarmee kun je een onbeperkt aantal lampen laten zien en laten doorklikken naar de hoofdpagina op je eigen website. Het voordeel is dat je voor een vast bedrag per maand een onbeperkte hoeveelheid lampen kunt promoten en gebruikers laten doorklikken naar je eigen website.


Abonnement model zonder deep links

Betaald per klik

Leveranciers met een webshop kunnen ook gebruik maken van het betaal per klik model. Elke lamp krijgt dan een zogenaamde deeplink waarmee de potentiele klant direct terecht komt bij de betreffende lamp in de webshop. Je betaald slechts 0.10 euro per klik. Het voordeel is dat je alleen betaald als er daadwerkelijk klanten naar je site komen.

pay-per-klik-10-cents
Betaal per klik

Geen risico Bij het betaal per klik model bij OliNo loop je geen risico dan er onverwacht hoge kosten in rekening gebracht als er verdacht veel niet converterende kliks binnenkomen op uw website (bijvoorbeeld door een malafide BOT). Dit kan eenvoudig achterhaald worden middels uw eigen webstatistieken (google analytics) en dan worden deze kosten niet in rekening gebracht.

Meetrapporten

Standaard staat in een meetrapport geen link naar de leverancier, alleen de naam.


Standaard meetrapport zonder link naar leverancier

Zodra je aan de slag gaat met de OliNo Lampen Advies website dan krijgen ook al je meetrapporten een link. Hierdoor kunnen potentiele klanten ook vanaf het meetrapport direct doorklikken naar je eigen website.


Voorbeeld van een meetrapport met link naar eigen website

Onafhankelijkheid OliNo

De onafhankelijkheid van OliNo is voor ons (en voor de duurzame community) van zeer grote waarde. We zorgen er dan ook voor dat de OliNo Lampen Advies website geen enkele invloed heeft op onze onafhankelijkheid. Het wel/niet gebruik te maken van de business modellen heeft geen enkele invloed op resultaten van lampmetingen, product reviews en inhoudelijke artikelen.

We blijven kritisch, objectief en onafhankelijk bij het verstrekken van informatie op onze website. Dit is ook wat de duurzame community van ons verwacht.

Van start

Alle leveranciers die lampen hebben laten doormeten bij OliNo komen in aanmerking voor een account waarmee je mee kunt doen met een gratis trial van 2 maanden.

Klik hier om een eigen account aan te vragen.

De trial is geheel vrijblijvend en na afloop van deze trial periode kun je zelf bepalen of je verder wilt gaan of niet en welk model (betaal per klik of abonnement) het beste bij je past.

Ben je een nieuwe klant en je wilt graag meedoen? Dat is heel simpel. Ga naar onze diensten pagina om daar een lampmeting aan te vragen. Zodra je eerste meting gedaan en gepubliceerd is kun je een trial account aanvragen voor de promotie van je lampen op de lampenadvies website.

Website

De OliNo Lampen Advies website is reeds online en bereikbaar op de volgende url:

http://www.olino.org/advice

Tips en suggesties

We zijn continue bezig om de OliNo Lampen Advies website verder te verbeteren. Heb je zelf ook tips of suggesties hoe we deze OliNo Lampen Advies website verder kunnen verbeteren, laat het ons weten via het contact formulier.