Laatste update januari 2014

28 jan 2014 Vervallen van de punten en puntenkorting en in plaats daarvan vast 10 % korting bij betaling met bitcoin.
10 dec 2013 Verlaging kosten PDFs, 1.25 per taal
2 april 2013 Verlaging kosten UGR PDF. Kosten 1 punt.
27 jan 2013 Het puntenbetaalsysteem in ingevoerd, tevens is de gehele pagina in verkorte vorm opgezet.
22 november 2012 De prijs voor het maken van een PDF rapport is verlaagd. Deze kost nu altijd 25 euro, zowel voor publicatie als geen publicatie.
20 juni 2012 Nieuwe informatie over de mogelijkheden met de OliNo Lampen Advies website voor leveranciers

Direct door naar het kostenoverzicht.

Professionele lampmetingen

Heeft u interesse in het professioneel laten doormeten van de nieuwste energiebesparende lampen? OliNo biedt deze dienst aan voor iedereen. We zijn zeer compleet in het meten van de lampen en in een standaard meetrapport zit oa:

lumentotaal, kleurtemperatuur, efficientie, opgenomen vermogen, power factor, mate van knipperen, SP ratio, PAR waarde, eulumdat fotometrisch bestand, invloed dag-nacht ritme, blue light hazard groepering, x,y waarde, EU classificatie, InfraRood metingen, opstartgedrag, spanningsafhankelijkheidsgedrag. Zie ook de vele voorbeelden op deze site.

We bieden een korting als u meehelpt onze missie te verwezenlijken, door middel van het toestaan de meetgegevens te publiceren. Zie hiervoor het kostenoverzicht.

Voor de metingen bij OliNo maken we gebruik van zeer geschikte meetapparatuur. Meer informatie hierover kun je vinden op de meetapparatuur pagina.


Kleurspectrometer met UV optie

Voor onze lichtmetingen maken we gebruik van een geautomatiseerde door een computer aangestuurde robot met de naam BigMama.


De geautomatiseerde door een computer aangestuurde robot

Eigen risico

Het doormeten van lampen is op eigen risico. Bij OliNo betrachten we uiterste zorgvuldigheid en voorzichtigheid met de lampen bij het uitvoeren van de lampmetingen. De kans dat er iets misgaat is dan ook uiterst klein. Echter indien een lamp kapot gaat terwijl deze in het bezit is van OliNo dan is OliNo niet aansprakelijk voor de schade.

Lampen duurtesten

Vaak komen we op verpakkingen van o.a. ledverlichting tegen dat deze zeker 30.000-50.000 uur zouden moeten meegaan. Maar is dat ook echt zo? Het is inderdaad mogelijk dat een goed ontworpen LED lamp 10 jaar zou moeten meegaan. Echter dan heb je een heel goed lampdesign nodig. Het is namelijk van cruciaal belang bij een LED lamp dat de warmte goed afgevoerd wordt. Gebeurt dat niet, dan gaat de levensduur van de LED aanzienlijk achteruit. Ook de kwaliteit van de elektronica is van belang. Maar hoe weet je nu of je te maken hebt met een goede lamp die lang meegaat? Om hier meer inzicht in te krijgen kun je bij OliNo lampen langdurig testen.

Onduidelijkheden

Indien er onduidelijkheden bestaan over de meet resultaten of wanneer er verschillen zijn ten opzichte van uw eigen meetgegevens dan zijn we altijd bereid om hierover in gesprek te gaan.

OliNo Lampen Advies

Alle gepubliceerde metingen komen ook terecht op de OliNo Lampen Advies website voor consumenten. Je kunt daarna als leverancier zelf de prijs informatie invoeren en de url toevoegen waar de consument de lamp kan kopen.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden met de OliNo Lampen Advies website.

Dimbare lampen

Indien een fabrikant of leverancier aangeeft dat het om een dimbare lamp gaat dan kunnen wij dit ook testen. Hiertoe maken we gebruik van een dimmer die werkt middels faseaansnijding en faseafsnijding. De dimmer wordt in 9 verschillende standen gezet die overeenkomt met bepaalde mechanische posities (vergelijk met een dimmer in de muur, die met draaien in een bepaalde stand wordt gezet). Per dimstand wordt er gemeten wat de hoeveelheid licht (lichtstroom), het opgenomen vermogen (watt), de kleur temperatuur (K) en de efficiency is van de lamp uitgedrukt in procenten ten opzichte van de ongedimde lamp. De resultaten worden samen weergegeven in een duidelijke grafiek.

gamma_40w_incandescent_to_more_intensity
De dimbaarheid van de lamp wordt uitgebreid getest

Hogere nauwkeurigheid

Voor een normale lampmeting maakt de meetrobot stappen van 2,5 graden voor de kantelhoek en 15 graden voor de draaihoek. In het totaal levert dat al ongeveer 900 verschillende metingen op en hieruit wordt o.a. het stralingsdiagram bepaald. Met nog kleinere stapjes wordt een nog nauwkeuriger stralingsdiagram verkregen. Dit is met name van belang bij het doormeten van straatlantaarnlampen. Hiertoe meten we met een 3x kleinere draaihoek, dus 5 graden. De meting duurt daardoor een stuk langer en levert ook 3x zoveel meetdata op.

Omrekenen eulumdat files

Het komt ooit voor dat men een lamp heeft laten meten en daarvan een eulumdatfile heeft. Echter men wil weten wat het stralingspatroon zou zijn wanneer (delen van) het lichtgevende gedeelte van de lamp onder een hoek geplaatst zouden worden. Een voorbeeld is een platte plaat die normaliter aan het plafond wordt gemonteerd en naar beneden straalt. Echter men kan deze plaat in tweëen delen en onder een kleine hoek naar buiten plaatsen. Het is dan mogelijk om een bestaande eulumdat om te rekenen naar een eulumdat file die behoort bij de gedefinieerde lamp met de platen onder een bepaalde hoek.

Het omrekenen van een eulumdat levert zo al inzicht in resultaten zonder dat daarvoor een prototype lamp gemaakt moet worden.

Zie hierbij het stralenpatroon van de lamp onveranderd (links), en daarna het stralenpatronen waarbij de lamp 90 graden is gedraaid en daarna 10 graden gekanteld.

Zo kunnen dus nieuwe eulumdat files berekend worden op aanvraag.

Kosten services en korting van 10 %

De services van OliNo dienen van te voren worden betaald, dit om onze kosten zo laag mogelijk te houden. .

Als extra service geven we 10 % korting wanneer betaald wordt in bitcoin. Bij betaling in bitcoin wordt dan automatisch de 10% korting verrekend en een creditfactuur gestuurd van 10 % van het bedrag. Let wel, er wordt pas begonnen met de activiteit (of de afgesproken tijdsduur gaat pas in) NA betaling en ontvangst lamp(en).

Meer uitleg over Bitcoin

prijzen services

Service Prijs in euro
Spoedmeting zonder publicatie. Levertijd link naar meetgegevens binnen 1 week. 450
Spoedmeting met publicatie (150 euro korting). Levertijd link naar meetgegevens binnen 1 week. 300
Bonusmeting met publicatie (300 euro korting), levertijd link naar meetgegevens binnen 4 weken. 150
Meting met 3x meer meetgegevens, voor straatlantaarns. Spoedmeting zonder publicatie. 650
Meting met 3x meer meetgegevens, voor straatlantaarns. Spoedmeting met publicatie (200 euro korting). 450
Meting met 3x meer meetgegevens, voor straatlantaarns. Bonusmeting met publicatie (400 euro korting). 250
Dimbaarheidstest 25
Terugsturen lamp(en). Indicatie voor 1 pakket met standaardpakketdienst te versturen. Geef van te voren aan. Ophalen kan ook, wel binnen 1 maand na afmaken meting. 21.75
Optie: PDF rapport in NL, DU, FR, SP, EN. Opties kunnen achteraf besteld worden. 12.5 per taal
Optie: IES bestand. Dit is een additioneel fotometrisch bestand. Je krijgt bij een meting al standaard een eulumdat bestand. 10
Optie: UGR tabel 10
Lampduurtest van 6 maanden (meer info) vanaf 400
Bepalen LORL waarde armatuur prijs op aanvraag
Originele foto van de lamp zonder watermerk (van te voren aangeven) 10
Losse metingen (Knipper OF InfraRood OF PF+U+I+Harmonischen) 25
Losse metingen (CCT+CRI+ x + y) 40
Omrekenen eulumdat files 40
Meerwerk 60 per uur

Info over het verlopen puntensysteem

Voor diegenen die nog punten hebben hierbij het volgende:

28 jan 2014: Waarde van 1 punt is equivalent aan 10 euro.

De aanvrager kan de punten besteden, per mail geeft deze aan waaraan en kijgt dan een bevestiging van OliNo van de bestede punten en het resterende puntenaantal.

De aanvrager kan ook per mail aangeven wie van hetzelfde bedrijf de punten kan besteden. In dat geval zal de extra persoon ook punten kunnen besteden.

De punten hebben geen verloopdatum. De aanvrager kan besluiten om resterende punten terug te laten storten, middels aangeven per mail. De administratiekosten van het terugstorten bedragen 20 euro. De omrekening gebeurt tegen de prijs waarvoor is aangekocht, en een eventuele bonus wordt in zijn geheel er vanaf gehaald (daarvoor was namelijk ook niet betaald). Er zal een creditfactuur worden gestuurd dat het resterende bedrag vermeld minus de administratiekosten. Het geld wordt teruggestort op de door de aanvrager aangegeven rekeningnummer.

OliNo behoudt zich het recht voor om prijzen (in punten) van services aan te passen.

Stappenplan

lamp-meting-aanvraag

  • Neem contact met ons op door op de knop lampmeting aanvraag te klikken.
  • Vul het aanvraag formulier in.
  • Indien u akkoord bent met onze voorwaarden en nadat we aangeven hebben dat we capaciteit hebben om de lampen door te meten kunt u ze versturen naar onderstaande verzend adres.

Verzenden lampen

Indien u bovenstaande stappen doorlopen heeft kunt u de lampen toesturen naar OliNo labs in Velhoven. Het adres is te vinden op onze contact pagina.

Tested by OliNo

Zodra een lamp getest is door OliNo en de resultaten gepubliceerd zijn op de OliNo.org website dan mag je het “Tested by OliNo” logo voeren op je eigen website of op je eigen product verpakking. Dit maakt aan iedereen duidelijk dat de prestaties van de lamp door een onafhankelijk organisatie gemeten zijn.

Getest door OliNo
Klik hier voor meer informatie

Onafhankelijkheid OliNo

De onafhankelijkheid van OliNo is voor ons (en voor de duurzame community) van zeer grote waarde. We zorgen er dan ook voor dat het adverteren op OliNo geen enkele invloed heeft op onze onafhankelijkheid. Iedereen die duurzame producten of diensten heeft kan bij OliNo adverteren, we trekken niemand voor. Het wel / niet adverteren van een product op OliNo heeft geen enkele invloed op resultaten van lampmetingen, product reviews en inhoudelijke artikelen.

Disclaimer

De informatie op deze website van de OliNo wordt met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kan het voorkomen dat er onvolkomenheden in de informatie zitten. OliNo kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de informatie op haar website en / of voor de gevolgen van het gebruik ervan. Aan de gegevens, zoals die op de website van OliNo worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend.