Lampmetingen

Om meer duidelijkheid en transparantie in de lichtmarkt te krijgen voert OliNo al sinds 2007 onafhankelijke lichtmetingen aan allerlei soorten lampen. Steeds meer bedrijven zijn op de hoogte van deze service en we zien het aantal aangeboden lampen jaarlijks dan ook fors stijgen. Inmiddels hebben we in onze lampendatabase meer dan 1500 gepubliceerde meetrapporten in verschillende talen. De Nederlandse lampendatabase alleen al bevat meer dan 890 gepubliceerde metingen.


Groei van de gepubliceerde lampmetingen in het Nederlands

Meetrapporten, compleet en diepgaand

Voor elke meting wordt een zeer gedetailleerd en uitgebreid meetrapport gemaakt. De doelgroep voor de meetrapporten zijn leveranciers, fabrikanten, lichttechneuten en architecten (Eulumdat files). Vaak horen we van onze klanten dat de OliNo meetrapporten “best in class” zijn in de lichtmarkt.


De samenvatting van een meetrapport

Hier is een voorbeeld van een volledig meetrapport.

Echter de meetrapporten zijn te technisch voor de gemiddelde consument. De consument is op zoek naar een duurzame lichtbron ter vervanging van zijn bestaande lamp(en) en wil daarin begeleid worden zonder allerlei technische rapporten te moeten lezen. Dat is de reden waarom we een OliNo Lampen Advies website hebben gebouwd.

Eerlijk en onafhankelijk advies aan consumenten

Op de OliNo Lampen Advies website kunnen consumenten (particulieren en bedrijven) op een eenvoudige manier een vervangende duurzame lamp vinden.


De OliNo Lampen Advies website

Met behulp van een paar simpele vragen komt je automatisch terecht bij de lampen die voldoen aan je eigen wensen. Heb je een interessante lamp gevonden, dan kun je direct doorklikken naar de leverancier.


Een voorbeeld lampenadvies na het doorlopen van de 5 simpele stappen

Uniek

Er bestaan op internet vele vergelijkingwebsites voor lampen. Echter de OliNo Lampen Advies website is hierin uniek omdat we alleen lampen vergelijken die ook daadwerkelijk zijn doorgemeten door OliNo. Hierdoor krijg je als consument een eerlijk en onafhankelijk advies. Je kunt als consument eindelijk appels met appels vergelijken.

Advies

De adviezen die wij geven over lampen zijn puur gebaseerd op onze eigen professionele lampmetingen. Als consument geef je zelf aan wat de gewenste eigenschappen moeten zijn van de lamp en wij zoeken dan in de database van doorgemeten lampen welke lampen hieraan voldoen. In de zoekresultaten tonen we de gevonden lampen gesorteerd op efficiëntie. De meest efficiënte lampen, uitgedrukt in lumen/watt, staan bovenaan. Dit doen we omdat efficiënte lampen zuiniger zijn en omdat ze minder warmte produceren. Dit is weer goed voor de levensduur.

Onafhankelijkheid OliNo

De onafhankelijkheid van OliNo is voor ons (en voor de duurzame community) van zeer grote waarde. We zorgen er dan ook voor dat de OliNo Lampen Advies website geen enkele invloed heeft op onze onafhankelijkheid.

Het wel/niet tonen van verkoopinformatie of advertenties door leveranciers heeft geen enkele invloed op resultaten van lampmetingen, lamp adviezen, product reviews en inhoudelijke artikelen.

We blijven kritisch, objectief en onafhankelijk bij het verstrekken van informatie op onze website. Dit is ook wat de duurzame community van ons verwacht.

Website

De OliNo Lampen Advies website is bereikbaar op de volgende url:

http://www.olino.org/advice

Tips en suggesties

We zijn continue bezig om de OliNo Lampen Advies website verder te verbeteren. Heb je zelf ook tips of suggesties hoe we deze OliNo Lampen Advies website verder kunnen verbeteren, laat het ons weten via het contact formulier.