OliNo

Duurzame Energie

Hoe werkt een warmtepomp

Geplaatst door Jeroen van Agt in Energiebesparing 7 Commentaar »

In de discussies over “van het gas los” komt de warmtepomp vaak naar voren als oplossing. Maar wat is een warmtepomp nu precies? Hoe werkt het? Welke types zijn er allemaal? Moet ik nog meer aanpassingen maken in mijn huis voordat ik een warmtepomp kan toepassen? Is een warmtepomp goedkoper dan gas? In dit artikel zal ik proberen deze vragen te beantwoorden?
Lees meer…

Reactie op: Weg met doemscenario’s. Bekijk opwarming positief

Geplaatst door Jeroen van Agt in Klimaat 4 Commentaar »

elsevierIn dit artikel geeft Hans Custers een reactie op het opiniestuk van Guus Berkhout en Dick Thoenes met de titel “Weg met doemscenario’s. Bekijk opwarming positief” in Elsevier Weekblad (betaalmuur) van 13 oktober 2018. Deze emeritus hoogleraren lijken zo’n beetje alle wetenschappelijke kennis over het klimaat, samen met de overwegingen van energiedeskundigen en –bedrijven en van economen en beleidsmakers die zich bezighouden met de energietransitie of het klimaat, op één grote hoop te gooien: die van het milieuactivisme. In dit artikel zal hij ingaan op de inhoudelijke missers in het stuk van Berkhout en Thoenes.
Lees meer…

Hoe Nederland zich vergiste met kolen

Geplaatst door Jeroen van Agt in Niet-duurzaam 11 Commentaar »

kolencentrale-engie-rotterdamDrie gloednieuwe energiecentrales in Nederland lopen nu al het risico om afgeschreven te worden.

Overal ter wereld lijdt energie- opwekking uit kolen onder de ambitieuzere initiatieven voor beperking van de uitstoot van koolstof.

In Nederland is dit op dit moment zeer actueel. Een recent rechtbankvonnis en een motie in de Tweede Kamer om strenger tegen klimaatverandering op te treden, maken onderdeel uit van een trend.

In het rapport van de IEEFA wordt het effect onderzocht van nationale en internationale druk op de waarde van drie nieuwe kolengestookte energiecentrales die in 2015 in gebruik werden genomen door de Duitse energiebedrijven RWE en Uniper en het Franse bedrijf Engie.

Meer in het algemeen geven we de gevolgen aan die deze voorbeelden hebben voor de bedrijfseconomische rechtvaardiging van nieuw te bouwen kolencentrales binnen en buiten Europa.
Lees meer…

Youtube videokanaal van OliNo

Geplaatst door Jeroen van Agt in OliNo Geen commentaar »

screen-shot-2016-11-25-at-9-09-33-amZoals je misschien nog niet wist, OliNo heeft ook een eigen videokanaal op Youtube. Alle video’s van OliNo worden hier gepost. We hebben ook een aparte sectie met presentaties over LED lampen en korte handige tips over LED lampen. Subscribe jezelf op het kanaal en je blijft automatisch op de hoogte van de nieuwste video’s over duurzame energie en energiebesparing.
Lees meer…

Informatieve avond over LED (deel 1 / 2)

Geplaatst door Jeroen van Agt in Ledlampen Geen commentaar »

Informatieve avond over LED - deel 1Presentatie over LED door Jeroen van Agt op de informatieve avond over LED georganiseerd door Zaanse Energie Koöperatie. Deze informatie avond over LED was op maandag 19 september in Wormerveer. In de presentatie komen de volgende onderwerpen aan bod: Energieverbruik LED, dimmen van LED, kleuren van LED, knipperen van LED, type LED lampen, aankooptips en prijzen.
Lees meer…

Grote verschillen in kwaliteit consumenten LED-lampen

Geplaatst door Jeroen van Agt in Ledlampen 6 Commentaar »

efficientiedalingMet meer dan 2100 onafhankelijke doorgemeten LED-lampen hebben we als OliNo een “aardig” inzicht gekregen kwaliteit van LED-lampen. Sinds kort zijn we ook begonnen met het doormeten van de bekende consumenten LED-lampen. Het valt ons op dat er grote verschillen zitten tussen deze consumenten LED-lampen. Sommige consumenten LED-lampen knipperen of hebben een opwarmprobleem (wat een indicatie is voor een lage levensduur). Dit komt ook voor bij de bekende merken.
Lees meer…

Vernieuwde lampenportal

Geplaatst door Jeroen van Agt in Ledlampen, OliNo 1 Commentaar »

lampenportalOp de lampenportal van OliNo kun je als consument of professional eenvoudig LED lampen vinden die voldoen aan je wensen. Alle lampen op de lampenportal zijn onafhankelijk doorgemeten door OliNo. We zijn continue bezig om de lampenportal verder te verbeteren. Recent hebben we de volgende verbeteringen aangebracht: meerdere leveranciers en prijzen per lamp, eenvoudig toegang tot alle uitlegartikelen over licht, populaire lampen en de mogelijkheid om je vriend te vertellen over de lampenportal.
Lees meer…

Test PowerGenix Oplaadbare 1.6V NiZn 2500mWh AA batterijen – DealExtreme

Geplaatst door Jeroen van Agt in Duurproeven 4 Commentaar »

powergenixWe zijn als OliNo begonnen om de capaciteit van oplaadbare batterijen door te meten. Dit keer zijn de PowerGenix Oplaadbare 1.6V NiZn 2500mWh AA batterijen van DealExtreme aan de beurt.
Lees meer…

Test oplaadbare Nikkel-Zink AA batterijen Conrad

Geplaatst door Jeroen van Agt in Duurproeven 4 Commentaar »

conrad-aaVoor draagbare apparatuur die niet goed samenwerkt met de bekende oplaadbare 1.2V Ni-MH batterijen kun je oplaadbare 1.6V NiZn batterijen gebruiken. Om de capaciteit te bepalen hebben we deze batterijen doorgemeten. In dit artikel staan de resultaten.
Lees meer…

LED verlichting ook voor jou? Meten = Weten (video)

Geplaatst door Jeroen van Agt in Ledlampen, Uitleg 4 Commentaar »

Meten = WetenPresentatie door Jeroen van Agt van OliNo tijdens de informatieavond over LED in Meerhoven. In de presentatie vertellen we over de metingen van OliNo en specifiek over de efficiëntie van LED, de levensduur van LED en het knipperen van LED. Ook laten we zien hoe je eenvoudig goede LED lampen kunt vinden op de OliNo LampenPortal.
Lees meer…

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in