OliNo

Duurzame Energie

Reparatie Magimix M190 Nespresso

Geplaatst door Marcel van der Steen in Reparatie, Uitleg Geef een reactie

apparaatIets duurzaams gedaan, namelijk een koffiezetapparaat gerepareerd. Het is de Magimix M190 Nespresso. Probleem met het apparaat was dat bij het koffie zetten er zo’n 20 % koffie uitkwam uit het tuitje en daarnaast ook nog 80 % water. Een ander probleem is dat reparatie door Nespresso niet loont; zij vragen 150 euro voor het opsturen en daarna nog apart de reparatiekosten. Niet erg duurzaam en vooral gericht op nieuwverkoop.

Dit artikel legt de oorzaak uit en de reparatie die erop volgde.

Update: toevoeging Pro-manual (met dank aan Gniler).

Magimix M190 Nespresso

Een mogelijk bekend apparaat, dat werkt met zogenaamde Nespresso capsules. Het probleem was dat bij het koffiezetten er wel wat koffie uitkwam, maar vooral ook veel water. Het water en de koffie die eruit kwamen waren wel warm. Verder viel het op dat wanneer een gebruikte capsule eruit gehaald werd en weer erin gedaan, dat er dan veel minder water apart van de koffie eruit kwam.

Openmaken

Het openmaken is dan vooral een probleem met dit soort van apparaten. Ik kon in de bodemplaat geen schroeven vinden, ook niet onder de buffertjes. Dan maar de schroevendraaier voorzichtig geplaatst in de benedenhoeken tussen buitenplaat en bodemplaat.

UPDATE 16 september: dit kan beter, door gebruik te maken van de juiste tooling (met dank aan Ton 55 zijn opmerking 5). Zie onder de eerste twee plaatjes.

apparaat_2

plaatsenKap1

#### Hierbeneden de juiste methode met het juiste tool; blijkt dat de metalen dopjes aan de onderkant van de bodemplaat met een tool open te maken zijn ####

openen_1

onderkantDeelsVerwijderen

De onderplaat kan zo wat naar beneden waardoor de beide witte kappen weg tehalen zijn. Het bleek dat het ook nodig was om de zilverkleurige schenktuit eraf te halen.

Zonder de kap werd het een stuk makkelijker: eerst de schakelaars weg aan beide kanten van de kop (de schakelaars voor de koffie grootte) en daarna een achterplaat eraf die ook de bovenkant bedekte. In  het plaatje hieronder is dit het linkse deel. Door het indrukken van pallatjes was deze goed weg te halen.

overzicht

Daarna zie het volgende plaatje:

demontage

Eerst links de schenktuit eraf halen, door gebruik te maken van het indrukken van palletjes (ook aangegeven de tweede pijl van links). Dan de schroeven eruit om de brouwunit eraf te halen en om de unit helemaal van het apparaat af te halen is het nodig om de slang te verwijderen. Dat gebeurt door een borgpen weg te halen en dan voorzichtig het slangetje wegtrekken.

De browunit is hiermee verwijderd en in onze handen.

brouwunit

De hendel staat nu open. Bovenaan is de voorkant van de browunit, daar waar de capsule ingedaan wordt (als de hendel openstaat) en bij het omlaagdrukken van de hendel wordt de capsule gericht naar de voorkant en tegen de voorkant aangedrukt, die door zijn eigen reliëfpatroon gaatjes drukt in het zilverkleurige folie van de capsule. De achterkant van de capsule wordt door drie pennen doorboord en het eerder losgehaalde slangetje levert dan onder hoge druk het warmte water die dan door die drie gaten heen moet, door de koffie in de capsule en dan aan de voorkant er weer uit via de voorkant van de brouwunit. Hieronder de brouwunit waar je duidelijk in de achterkant de drie pinnen ziet. Een gehele brouwunit is te koop via onderdelenshops op internet en die kost ongeveer 37 euro.

brouwunit_zonder_stempel

Reparatie

Je ziet op de foto boven ook rechtsonder de stempel, die ik uit de brouwunit gehaald heb. Deze stempel is de unit die met de hendel naar vorengedrukt wordt en die de capsule aligned met de voorkant van de brouwunit.

stempel

Deze stempel zit in de brouwunit gemonteerd, en tegen de achterkant van de brouwunit. De achterkant van de capsule komt in deze stempel en wordt zo door drie pinnen doorboord. Er zit ook, dichtbij deze pinnen, het gat waardoorheen het hete water komt. Nu moet deze stempel ervoor zorgen dat, naast het alignen van de calsule, ook dat er geen heet water langs de capsule stroomt van achterin de brouwunit naar voorin de brouwunit. Hiertoe is zichtbaar rondom de stempel een rubberen ring aangebracht. Die zag er nog goed uit maar ik heb hem verhoogd door onder de ring witte tape aan te brengen en tweemaal rond te plakken.

stempel_2

Zie de pijlen van boven naar beneden die de ring aangeven en de pijlen van beneden naar boven die de witte tape die eronder zit, aangeven.

Nu ligt de rubberen ring hoger en kostte het ook meer moeite om deze goed terug in de brouwunit te plaatsen. Dat is dan een goed teken dat de ring nu wel afsluit.

Terugbouw

Het in elkaar bouwen was niet zo moeilijk en de geinverteerde weg terug. Alleen het plaatsen van de buitenkappen was niet eenvoudig. Hiertoe nog een foto hoe deze geplaatst worden en daarna weer met de schroevendraaier tussen onderkant buitenplaat en de voet van het koffieapparaat om de palletjes op zijn plek te krijgen.

UPDATE: zie zoals bovenaan al vermeld bij UPDATE, plaats de witte kappen terug en plaats dan de voet terug en schroef de 6 bodemplaatschroeven weer aan.

plaatsenKap0

Conclusie

Het was de moeite waard om deze unit te repareren. Het is altijd wat lastig om een unit open te maken en af en toe helpt het te zoeken op internet. Misschien dat je iemand vindt die daar iets over uitlegt (zoals in dit verslag nu).

Het is jammer dat een Nespresse niet dergelijke reparaties wil uitvoeren, ze zijn vooral gericht op het nieuw verkopen; het reparatiekanaal dat ze aanbieden is in mijnogen niet relevant, daar voor een onderzoeksprijs van 150 euro je al een nieuw apparaat koopt. Gelukkig zijn er wel onderdelenshops die vele onderdelen voor je verkopen. In dit geval was dat niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

90 Reacties to “Reparatie Magimix M190 Nespresso”

 1. Jan Workum Says:

  Dag Marcel,

  Ik waardeer de achterliggende gedachte maar misschien zou je voor de duurzame gedachte beter aan de basis kunnen starten. Het gebruik van zo’n apparaat is namelijk verre van duurzaam. Ten eerste zijn de capsules zijn van aluminium. Zoals bekend wordt bij het productieproces van aluminium heel veel energie verbruikt. Het gegeven dat het aluminium van deze capsules recyclebaar is doet daar niets aan af, misschien wel integendeel. Voor het recyclen is namelijk wederom energie benodigd. Ten tweede is het apparaat een sluipstroomverbruiker. Wat is er toch mis met het traditionele koffiezetapparaat met filterzakjes? Die van mij gaat naar schatting al zo’n 15 jaar mee. Duurzamer en bovendien stukken voordeliger.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Workum

 2. mvdsteen Says:

  Hoi Jan,
  Ik ben vergeten te vermelden dat het niet mijn apparaat was maar die van goede vrienden van me. En nu is het dan ofwel zij kopen een nieuwe ofwel ik kon deze repareren.
  Verder is er wel een verschil met een traditioneel koffiezetapparaat. Deze Nespresso maakt espresso, ristretto, decaf, lungo etc, en dat alles kiesbaar per kopje. Voor mijn vrienden is dat een behoorlijke pre dat dit apparaat dit kan, vandaar.
  Ikzelf vind de koffie van dit apparaat best lekker, alleen ik vind de koffie dermate duur dat ik het niet neem. Ik heb zelf een volautomatische die bonen maalt en dat koffie zet en die vind ik wel heel erg lekker.

 3. Maarten ter Huurne Says:

  Het is erg jammer dat reparaties door dergelijke hoge kosten ontmoedigd worden. Niet alleen omdat het onnodig afval veroorzaakt, maar ook omdat het de fabrikant zowel de motivatie als de mogelijkheden ontneemt om de apparaten duurzamer te maken. Aan kapotte apparaten kan de fabrikant namelijk zien waar de zwakke punten in het ontwerp zitten, met de mogelijkheid om die te verbeteren. Maar het lijkt erop dat ze niet geinteresseerd zijn in gebreken die buiten de garantieperiode optreden…

 4. Rene de Meijer Says:

  Om de reden dat Nespresso niets van repareren wil weten en dit inderdaad ontmoedigd hebben wij een schat aan onderdelen op onze site http://www.koffiemachine-onderdelen.nl waar de maker van deze site ook heeft geïnformeerd. Helaas zijn van de brouwunit dan weer geen losse onderdelen te krijgen maar enkel als één geheel verkrijgbaar. Kosten: € 36,97. Ik vekoop uiteraard graag maar de oplossing van de heer van der Steen is een prima alternief. Hopelijk blijft het ook lang werken.

 5. Ton 55 Says:

  Aan de onderzijde zitten 6 schroeven met een ovale kop die met speciaal gereedschap los te schroeven zijn. ( in een complete set van torkx en 3 puntige philips bitjes )En nog 2 schroeven aan de bovenzijde en de gehele onderzijde is los. Deze 2 zitten onder de schenktuitzijde.
  Maar mijn vraag gaat over de temperatuur beveiliging. Is deze door te meten, hoeveel Ohm moet het zijn, richtinggevoelig en verkeerd om aan sluiten mogelijk?

 6. Marcel van der Steen Says:

  Hoi Ton,
  Ik heb je zojuist wat extra foto’s gestuurd (zie ook bijvoorbeeld de bodem en een zoom op een schroef). Van de onderkant met zicht op de verbindingen. Ik kan er niet uit opmaken met wel tool ik ze op een nette manier zou moeten openen. Dat is wel nodig om nogmaals open te maken (ik wil hem niet kapot maken door nogmaals te wrikken). Misschien dat je me kunt uitleggen welk tool hiervoor nodig is.
  Verder mbt de overtemp beveiliging. Die zou ik toch moeten vinden bij het verwarmingselement, een soort van bi-metaal verwacht ik dan die erop vastgezet is toch?

 7. Marian Says:

  (Dat was ook mijn eerste gedachte: wat is er duurzaam aan het gebruik van cupjeskoffie.) Toevallig heb ik net mijn bonen-espressomachine laten repareren door een bedrijf dat niet probeert je een nieuwe machine aan te smeren, maar echt op reparatie is gericht. Ik weet niet of ze ook nespresso-apparaten doen. http://www.rubinati.com

 8. Marcel van der Steen Says:

  Kloptklopt. De Nespresso is mogeljk niet zo duurzaam, echter biedt wel de mogelijkheid om per kopje te kunnen kiezen wat je wilt. Tevens heb je verschillende smaken. Daarin voorziet dit apparaat in een bepaalde behoefte die door een conventioneel apparaat niet kan worden vervuld.
  Maar hoe dan ook, het ging mij om de reparatie en die is duurzamer dan weggooien en een nieuwe kopen. In ieder geval bedankt voor de nieuwe link van rubinati. Mogelijk dat deze lezers, die het niet zelf kunnen of willen repareren, kan helpen.

 9. HenkR Says:

  Een leuke en herkenbare bijdrage. Zo’n vijfentwintig jaar geleden ook mijn eerste koffiezetapparaat -toen nog wel met schroeven- gedemonteerd en een glaszekering vervangen. Dertig gulden was toen veel geld voor een arme student. Tegenwoordig moet je eerst Googlen om achter de demontagetruuk te komen. Probeer je zomaar wat, dan is het “Try is error” (lees: defect). Wat mij betreft nog meer van dit soort repaircafe-achtige adviezen. Ik heb al tijden last van een “krakende” volumeknop waarbij regelmatig het linkerkanaal wegvalt. Zonde om die pas 20 jaar oude Rotel versterker te vervangen…

 10. olav Says:

  @ Ton55
  Ton, bedoel je dat je een torx set én 3puntige philips bitjes nodig hebt? En zijn die laatste dan het alternatief voor die belachelijk dure demontage sleutel van 60 euro?
  Kun je me vertellen welke bitjes dat zijn? Torx snap ik nog maar die bitjes vind ik niet als ik zoek op driepuntig?

  Alvast bedankt :)

  En Marcel; klasse uitleg! Ik ga er dit weekend mee aan de slag (als Ton55 ook gereageerd heeft).

 11. mvdsteen Says:

  Hoi Olav, kijk naar mijn opmerking 6 en de foto’s die je kunt openen wanneer je op klikbare woorden in deze opmerking klikt. Dat van de bodem weghalen is makkelijk als je de bitjes ervoor hebt om de schroeven aan de onderkant weg te halen. Daarna denk ik me te herinneren dat je torx nodig hebt. Succes.

 12. heisen Says:

  Heb je ook een oplossing voor het voorste gedeelte van de machine? Bij mijn machine wordt de voorzijde van de cub niet meer geperforeerd dus komt de koffie via de achterzijde er weer uit. Drab dus

 13. mvdsteen Says:

  Hoi Heisen. In het voorste gedeelte zit een zwarte kunststoffen laat met kleine piramidetjes erop. Deze moeten het aluminium indrukken en en kleine gaatjes inmaken Tevens zitten tussen deze piramidetjes heel kleine gaatjes, waardoorheen de koffie moet komen. Misschien dat dit geheel verstop zit?
  Of misschien dat de capsule niet ver genoeg naar voren wordt gedrukt waardoor de capsule door de piramidetjes niet doorboord wordt.

 14. Heisen Says:

  Klopt inderdaad, de cubjes worden aan de voorzijde niet doorboord door de piramidetjes. Die lijken wel afgevlakt door het gebruik.
  De achterzijde wordt wel doorboord, dus de browunit lijkt me wel in orde.
  Heb je een suggestie?

  Overigens is er een bitje te koop voor de schroefjes (6.75 geloof ik) Zocht op ovalbit en vond er verschillende.

 15. Rob Bosma Says:

  Mijn maximix nespresso geeft te weinig druk ook na diverse pogingen om te ontkalken. Is die pomp te reparearen of te vervangen? Wie heeft daar ervaringen mee?

 16. mvdsteen Says:

  Heisen, die piramidetjes waren ook bij mij afgevlakt, dus het is niet zo dat ze scherp moeten zijn.
  Als je nu dus ziet dat er aan de aluminiumkant van het cupje geen indrukkingen zitten die het aluminium hebben opengescheurd, dat is het cupje niet hard genoeg tegen de afgeplatte piramidetjes gekomen. Het zou kunnen dat er in het aandrukmechanisme teveel speling zit? Zou je niet in het aandruk-achterste gedeelte iets kunnen doen om het op te vullen zodanig dat het cupje wat meer naar voren komt? Overigens, als er werkelijk veel speling is in het mechaniekje weet ik ook niet precies hoe je dat moet verbeteren.

 17. mvdsteen Says:

  Hoi Rob, als je hem toch open hebt, heb je de slangen eens losgehaald en doorgeblazen? Misschien dat ie ergens verstopt of geklemd zit?
  Zie verder eventueel ook de site genoemd in opmerking 4 om te kijken of de door jou genoemde onderdelen geleverd worden.

 18. heisen Says:

  Hoi Marcel
  Er zit inderdaad wel wat speling in het aandrukmechanisme. Zodra ik mijn bitjes binnen heb ga ik m uit elkaar halen en eens kijken of ik da spelingsprobleem kan oplossen. Anders wordt het een nieuwe broweenheid.
  Dank zo ver voor het meedenken.
  Henk

 19. Gniler Says:

  Hoi Marcel, bedankt voor de uitleg! Ga het meteen proberen, heb hetzelfde probleem. Heb hem al n jaar in schuur staan, tot ik vandaag weer eens goed ging kijken. Kwam destijds ook niet verder dan de brouwunit te vervangenn ivm speling, maar naar mijn mening zou het inderdaad ook anders moeten kunnen; ofwel jouw oplossing. Werkt het nog steeds?
  Kwam tijdens mijn zoektocht van destijds nog deze service manual tegen voor de pro: http://pdfstream.manualsonline.com/e/ebb0b7cc-c080-4946-a2e2-63f83acd52d2.pdf

 20. mvdsteen Says:

  Hoi Gniler.
  Ja, het apparaat werkt nog steeds. Ik kan nog altijd wel een brouwunit kopen (zie opmerking 4).
  Verder bedankt voor de pro manual. Ik heb hem ook direct als downloadlink in de teasertext opgenomen (en je credits gegeven).

 21. R vd Geest Says:

  Hallo,

  Ik kwam deze blog tegen:

  http://www.maultech.com/chrislott/blog/20100627_nespresso.html

  Erg leuk om te lezen dat mensen over de hele wereld bezig zijn met het repareren van dit apparaat. En goede tips voor de tool die nodig is voor de ovale koppen van de schroeven!

 22. Gniler Says:

  Hoi Marcel, heb de reparatie uitgevoerd. Nog niet helemaal gewenste resultaat. Denk iets meer slagen tape erom heen. Heb je tape geknipt? Of teflon gebruikt?
  Aandrukken voelt wel steviger aan. Alleen heb ik de brouwunit er niet uitgehaald, lukte ook zo. (Kwam ik achter toen alle kappen eraf waren) Dus nog makkelijker te maken ;-)

 23. mvdsteen Says:

  Hoi Gniler. Wat jammer. Ik heb gewoon tape gebruikt (was witte plastic tape, geen specifiek teflon oid). Wel een paar slagen eromheen. En dat was voldoende om de rubberen ring hoog genoeg te leggen.
  Mocht het helemaal niet lukken dan is er nog een gehele brouwunit te koop, zie opm. 4 (had ik trouwens als geantwoord). Suc6.

 24. mvdsteen Says:

  Overigens nog afgelopen weekend geprobeerd en werkte nog steeds prima.

 25. Gniler Says:

  Bij mij is het weer bij het oude.. net als eerdere berichten wordt de voorkant slecht of zelfs niet geperforeerd. De cup wordt niet hard genoeg tegen de voorzijde gedrukt. Teveel speling lijkt het wel. Zal eerst eens wat meer slagen tape eromheen doen. Tape moet je zeker over de lengte in strookjes aanbrengen, normaal is te breed…

 26. Gerard Says:

  Ik heb de achter- en zijkappen er af gekregen. Maar het probleem is de schenktuit. De 2 palletjes ingedrukt en nu staat hij schuin naar voren maar ik krijg de tuit er niet af, of ik nu naar links of rechts draai.
  Dan wil ik ook het onderste deel aan de rechterzijde verwijderen. Het zit met 1 schroef vast. Hoe krijg ik die zijplaat er af? Ik wil het spul niet vernielen want hij is niet van mij. Is het aluminiumkleurige apparaat dat op de bodem ligt het verwarmingselement? En weet iemand misschien wat er defect is als de lampjes niet branden terwijl het waterreservoir helemaal vol is? De schakelaar is o.k. (gemeten).

 27. mvdsteen Says:

  Hoi Gerard, ik meen me te herinneren dat de zilveren schenktuit er klemmend opzit. Die is er met enige voorzichtige kracht en wrikken vanaf te halen.
  Ik zuo verder de manual eens bekijken van opmerking 19. Daar staat een hele hoop in over het apparaat.

 28. Paul Says:

  Ik heb zonder de bodem te verwijderen de machine ( m190 Citiz & Milk) uit elkaar gehaald.
  Eerst de schenktuit met een schoevendraaiertje ertussen en vervolgens de zijkanten ook met een schroevendraaier.
  Voor de zijkanten heb ik van achter, naarboven en vervolgens naar voor gewerkt. Op de (montage) foto van Marcel zie je hoe je vervolgens de zijkanten eraf scharniert. Helaas moest ik door kalk de hele brouwunit vervangen. Altijd leuk om iets weer aan het werken te krijgen in een avondje. Met dank aan Marcel en Gniler

  Een bitje heb ik trouwens voor 6,75 eerder besteld bij Esphrase: http://www.esprase.nl/advanced_search_result.php?keywords=bit&x=0&y=0

 29. mvdsteen Says:

  @ Paul. Bedankt voor de terugkoppeling, ik vind het altijd ook erg fijn wanneer het dan toch werkt. Het is echter niet altijd eenvoudig. Bedankt voor de link naat het bitje. Ik had die niet zomaar gevonden in het NL.

 30. Gerard Says:

  Hallo mvdsteen,

  bedankt voor je reactie, maar wij willen de boiler doormeten. Daartoe dient denk ik het plaatje dat onder aan de zijkant met 1 schroef vast zit te worden verwijderd. De schroef is er uit maar hoe krijgen we het plaatje van het frame af? Ik bedoel het plaatje dat aan de rechterkant zit (als je de machine van de achterzijde bekijkt.
  Ik hoop dat iemand het antwoord weet.
  Heb ook al op Youtube gekeken maar helaas.

 31. Henk Says:

  Dag heren

  Bij mij alles schoon gemaakt bij de M190, 1 probleem nu: het slangetje wat vanaf de pomp komt naar de Unit cubhouder, ben ik vergeten hoe nou precies het veertje en het rubberen palletje erin zit geborgen.
  Dus voor alle duidelijkheid: aansluiting naar achterkant unit slangetje met bronzen busje gaat in de unit,daar zit een palletje met een veertje en rubber busje.
  Indien een foto beschikbaar? dan ben ik u zeer dankbaar. gr Henk

 32. Joep Says:

  Marcel,
  Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Dit is iig een stap in de goede weg voor duurzaamheid.
  Inmiddels ben ik zo ver dat het apparaat weer in elkaar kan. Ik zit echter met hetzelfde probleem als Henk, aansluiting van de slang in de brew unit.
  Hoe zit de volgende aansluiting precies? “aansluiting naar achterkant unit slangetje met bronzen busje gaat in de unit,daar zit een palletje met een veertje en rubber busje.
  Wie kan mij helpen?
  Bvd Joep

 33. Ton Says:

  Ook ons is bij Nespresso verteld hij is versleten, koop en nieuwe dan krijg u er gratis voor € 100,00 koffie erbij.
  Maar door de adviezen van o.a Marcel op te volgenheb ik het ook uit elkaar gehaald en de rubberen ring van de brouwunit met dubbel tape verhoogd. Na 1,5 uur klaar en doet het weer goed.
  Wat betreft het probleem van Henk en Joop met het slangetjemet de bronzen busje. Goed naar achterdrukken in de uitsparing en het het veertje achter het brozen kraagje schuiven (zekeren) daar het anders door de druk terugspringd.
  Veel succes. Ton.

 34. Paul2 Says:

  Ook bij ons apparaat, een Cittiz & milk, perforeerde de cups aan de voorkant niet meer door. “Helaas meneer, hij is van 2011 dus géén garantie meer. Maar voor €150,= repareren wij hem weer.” Jaja…… Met behulp van jullie tips heb ik het apparaat gedemonteerd en de brouwunit een poos in het azijn gelegd. Weer schoon als baby billetjes en ná montage werkt hij weer als vanouds! De cups worden weer uitstekend geperforeerd. De boutjes aan de onderkant heb ik met een punttangetje los geschroefd en daarna gelijk vervangen voor normale kruiskopschroefjes. Is wat handiger voor de volgende keer…

  Bedankt voor de tips!

 35. John Says:

  Ik heb een m190 milk een tip van mij dat je de schuim gedeelte kan laten zitten, deze zit namelijk goed vast.
  Alleen de vier schroeven die je ook met een punttang kan openen omdat ze ovaal zijn. Daarna gewoon de bovenkant omhoog trekken.
  Voor de kappen een tip eerst even de chrome kap eraf trekken gewoon klikken anders krijg je de grote kappen er niet af.
  Onder de buiten kap zit ook nog een zwarte kap de kopjes schakelaarsdraadden los halen anders krijg je hem niet over de chrome beugel.
  Voor het los halen van het slangetje naar de brownunit het borg pennetje los halen.
  Mijn apparaat is vrij veel gebruikt dus het kan vrij vast zitten.

 36. John Says:

  Ik heb hem twee keer uit elkaar gehad bij mij zit er een schuur in de brouwunit dus pure slijtage ik ga een nieuwe brouwunit bestellen.
  Let op als je het slangetje eraf haalt dat er in de binnenkant een silicone ring met een zwart puntje met een veertje erom ik had deze na het schoonmaken in de schoorsteen liggen hij was eruit gekomen bij het schoonmaken.
  Haal de chrome hendel las anders krijg je de borg ringen van de pootjes met veertjes er niet meer in.

 37. kris Says:

  Als je de stempel van de brouwunit hebt gehaald zie je achter het de rubberen afdichtring nog een aluminium ringetje. Dient dit volledig rond te zijn of is hier een stukje uit ?
  dankjewel voor reactie

 38. Wannie Says:

  Die vraag die Kris stelt, heb ik ook. Het aluminium ringetje is ook golvend van vorm. Hoort dat?

 39. Margreet Says:

  Ik heb had ook dat probleem dat die cupjes niet goed doorgeprikt werden maar mijn apparaat is een aantal jaren oud.
  Dus ik dacht,koop een nieuw apparaat omdat idd een reparatie duurder is dan een nieuwe.
  Ik een nieuwe gekocht zelfde type M190 met melkopschuimer voor 139,00 euro. Ik blij…bij het eerste kopje koffie….nieuw apparaat….het zelfde probleem, cupjes half doorgeprikt. Heb heel gauw alles ingepakt en retour gestuurd….ga nu dus maar het oude apparaat proberen te repareren dankzij jullie feedback.

 40. John Fiddelaers Says:

  Wanneer je de boutjes aan de onderkant niet kan los maken , tenzij met speciaal gereedschap, doe dan zoals ik en slijp met een klein slijpschijfje van je Dremel een slipje in de bout. zo is het supermakkelijk om de schroef met een eenvoudige schroevendraaier los te draaien.

 41. van den Berg Says:

  Vele, véél malen dank!!

  De eerste Magimix pardoes de kliko ingegooid nadat dit probleem zich voordeed en een nieuwe aangeschaft… Met jouw hulp heb ik de 2e weten te repareren..

  Nogmaals bedankt!!

 42. mvdsteen Says:

  Daar doen we het voor. Repareren ipv weggooiien. Geeft vaak ook veel meer voldoening. De bedrijven(zoals Nespresso) zouden dit moeten promoten ipv ontmoedigen. Helaas is dat meteen slecht voor hun omzet (ze verkopen liever nieuw). Echter de wereld en de natuur kan niet meer weggegooid afval verdragen (cobform ivershoot day oftewel wereld uitputtingsdag). Hoe dan ook, ben blij voor je dat je t hebt gerepareerd. Chapeau.

 43. Cisca Says:

  Wie kan mij helpen, ik heb een Nespresso Magimix, deze heeft een poosje stil gestaan. Nu is het kennelijk verkalkt en neemt het apparaat geen water meer op! Kan het dus ook niet meer ontkalken. Verder is alles goed. Wat moet ik doen, het ding gaat ook niet open.
  vr. gr. Cisca

 44. richard Says:

  bij mij is er een ring uit de kop gekomen.
  Ik denk dat deze de rand van het cupje aandrukt.
  Het cupje past namelijk in de ring en deze ring is wat gegolft. het probleem is alleen ik kan niet goed vinden waar de ring nu precies thuis hoort.
  Iemand een idee? of evt een foto waar hij precies zit?
  BVD

 45. Bert Vermazen Says:

  Geachte heren,
  IK heb een Magimix M190 als je daar een cupje in doet en vergrendeld druk op start, komt er van alle kanten water uit rond de brouw unit,de achter kant van de cup wordt niet door boord door de 3 mesjes aan de achter kant,heeft iemand voor mij misschien een open gewerkte tekening van de brouw unit het moet daar aan liggen.
  m.v.g. Bert.

 46. Elisabeth Says:

  Ontzettend bedankt dat je jouw handleiding op internet hebt gezet. Het was even een flinke klus om onze Nespresso op en te krijgen, maar samen met mijn zestienjarige zoon is het toch gelukt. Uiteindelijk hebben we de brouwunit moeten vervangen, maar nu gaat ons apparaat weer jaren mee. Dat scheelt ons een hoop geld en is veel beter voor het milieu. Nogmaals dank je wel!

 47. fred jansen Says:

  Heb wegens lekkage de bouwunit vervangen maar heb nu lekkage tussen stempelmechanisme en schenktuit.Hier zit ook beweging in .Weet iemand wat ik fout heb gedaan?

 48. Vermazen Says:

  Hoi Fred,
  Ik denk dat ik hetzelfde heb zie nr.45,even voor de zekerheid je gebruikt de juiste cupjes de achterkant moet bol zij anders word het cupje door de 3 mesjes niet doorboord zie ook afbeelding nr.46.
  Bij mij komt er aan alle kanten water uit de brouwunit behalve uit voorkant ik heb de O ring inwendig verv. maar dat maakte niets uit de stempel word tegen het cupje gedrukt d.m.v. waterdruk (pomp).het lijkt er op dat ik een of ander onderdeel mis??het cupje word niet goed opgesloten een of andere opsluitring??.Nespresso gebeld voor een tekening maar daar kom je niet doorheen willen alleen dat je een nieuwe koopt.In de brouwunit zit ook een ronde shijf met afgeknotte piramidetjes zit deze goed op zijn plaats!Ik ga verder zoeken als ik nieuw heb hoor je van mij.

 49. stefano Says:

  Hallo,

  Wat voor tool (schroevendraaier) is dit ?
  Waar is deze te verkrijgen?

  Mvg

  Stefan.

 50. kamiel Says:

  Hallo techneuten,

  Bij onze magimix is overtollige spatwater de reden dat ie t niet meer doet ineens, zit er een zekering in?

 51. Kamiel Says:

  Zover ik er verstand van heb denk ik dat het de de warmte unit is dat blinkende ronde ding want die laat geen voeding door is dit te maken of kan ik die ergens bestellen Ik hoor graag van jullie

 52. Patrick Says:

  Goedemiddag, is er een reparateur of handig persoon in de omgeving van Rotterdam die deze bovenstaande reparatie aan onze nespresso uit wil voeren? Ik heb zelf de ballen verstand van dit soort apparaten en nu weggooien vindt ik zonde en zeker omdat een nieuw brouwunit nog geen € 40 kost.
  Mvg Patrick

 53. Gniler Says:

  kwam dit ook nog tegen…. Weet niet of het werkt danwel waar is. http://www.fixya.com/support/t8397372-citiz_not_puncturing_front_waffled

 54. Carine Says:

  Wij hebben een krups pixie toeste dat bovenaan lekt. We wilden het opendraaien maar krijgen alleen de zijwinden eraf en het oor om capsule in te voeren en dan te sluiten. En nu, iemand een oplossing om dit open te krijgen?

 55. Roland van Staveren Says:

  Ik heb een lekkende M190, maar ben absoluut niet handig. Daarom mag de liefhebber mijn apparaat gratis afhalen, in Velp (Arnhem). Ben ik toch nog een beetje duurzaam bezig

 56. Vermazen Says:

  Ik heb interesse in U app.als U mij mailed kunnen we een afspraak maken.
  bertvermazen@XS4ALL.NL

 57. Cees Tax Says:

  Weet iemand waar ik een main board kan kopen van een Citiz M190? Hij ligt helemaal uit elkaar en ik heb het vermoeden dat dat het probleem is.

 58. Marcel van der Steen Says:

  Cees, kijk eens naar opmerking 4. Daar staat een onderdelenleverancier genoemd. Mogelijk dat deze het heeft. Suc6.

 59. Cees Tax Says:

  Heb al een adres gevonden voor een mainboard.
  Overigens is het speciale bitje met ovale kop inmiddels tweemaal duurder geworden bij http://www.esprase.nl/advanced_search_result.php?keywords=bit&x=0&y=0
  Geen 6,75 maar 15 euro. Wordt zeker veel besteld.

 60. Cees Tax Says:

  Dank Marcel, deze site heeft me overigens een aardig eind op weg geholpen. Dank.

 61. August brohet Says:

  Hii, mooie uitleg reparatie, allen ik heb behoorlijke verlamming aan armen. Wie kan mij helpen in de buurt vn arnhem 0649800801 dank.

 62. Cees Tax Says:

  Inmiddels is de M190 gerepareerd door er een nieuw board in te zetten. Snelle levering van het board door http://www.coffeeparts.nl. En hij doet het. Heerlijk gevoel dat zoiets lukt en het heeft me een hoop centen gescheeld.

 63. Marian Says:

  Probleem met de krups xn2120
  Heb het apparaat open gekregen, heb de knoppen schoongemaakt ingespoten met wd40, helpt niet. Zie roest van langdurige kleine lekkage. Wil wel foto laten zien, kan niet via deze site? Heb geen doormeet apparatuur, ben handig , beetje technisch. Wie helpt mij verder?

 64. Andere Marian Says:

  Marian, ga op zoek naar een repaircafé, daar kunnen ze je helpen!

 65. piet Says:

  probleempje,
  bij mijn nespresso krups type XN250 komt de koffie in plaats van in het kopje in de opvangbak!
  wat kan het probleem zijn

 66. Marten Kamerling Says:

  Net via deze site een poging gedaan om mijn magimix citiz te redden van de schroot. Ook erg veel lekkage in de cupjes bak. De stempel zat ook bij mij erg los, dus heb de sleuf onder de ring een laagje tape gegeven waardoor deze wel strak in de brouw unit zat.
  Hoopvol zette ik een kopje koffie, maar helaas. Naar mijn idee ontsnapt er erg veel water langs de voorkant van de stempel, dat is ook een plastic op plastic afdichting, hier lijkt me verder niets aan te doen…
  Nu toch maar voor een bonen apparaat gaan….

 67. Marielle Says:

  Ben bezig met het repareren van mijn Magimix M190, nu blijkt dat het lekt in de Brouwunit, ga deze dus bestellen. Heb ook een nieuwe slangetje nodig, ongeveer 30 cm lang, het gaat om het doorzichtige slangetje. Nu kan ik alleen het slangetje nergens vinden voor dit type apparaat. Weet iemand waar je deze online kunt kopen? Als het slangetje er ook komt dan is als het goed is mijn apparaat weer gefixt!
  Thx alvast!

  Gr. Marielle

 68. Jan Says:

  Na het vervangen van de O-ring nog altijd lekkage maar dan de brouwunit even laten liggen in azijn: werkt terug perfect. Bedankt voor alle tips!

 69. Jose Says:

  Voor het verwijderen van die ovale boutjes, boor je een redelijk diep gaatje met een boor van 4 mm. in de as van een bout met diameter 8 mm. Daarna vijl je de opening aan 2 zijden iets groter zodat je een ovaal bekomt. Regelmatig proberen.
  Indien de as van de dikke bout te breed is een beetje bijvijlen. Werkt prima.
  Minder duurzaam is een plastiek buis met binnendiameter 4 mm. verwarmen en dan op een boutje drukken en laten koud worden.

 70. Martin Says:

  Goedendag,

  In veel gevallen is het plastic van de brouwunit gescheurd. Daar helpt geen O-ringetje tegen. Ik heb een Nespresso reparatie dienst in Gouda.
  Voor EUR 55,00 incl montage kan ik de brouwunit vervangen, of voor EUR 35,00 incl. montage kan ik een refurbished brouwunit monteren.
  Van toepassing op de Magimix en Krups Citiz (& Milk) modellen maar ook op Delonghi Lattisima EN520 modellen. Ook reparatie van andere Nespresso modellen.
  Reactie graag per email: dejong1962@hotmail.com of telefoon: 06-22300395.
  Groet, Martin

 71. jeroen Says:

  De moeilijke schroefjes aan de onderzijde die eerst losgemaakt moeten worden kan je ook van tevoren even behandelen met de dremel, eerst enen klein gleufje in het midden slijpen en daarna met gewone schroevendraaier losdraaien ! werkt perfect !

 72. Ad Says:

  Voor het vastzetten van slotplaat op een deur gebruik je een bout en een hulsje. Als je dat huisje een beetje ovaal maakt past het perfect over de schroefjes.

 73. Ben Says:

  Beste Marcel,

  Ik heb mijn M190 gedemonteerd zolas je hebt beschreven. Daarna tape aangebracht bij de rubber ring zoals beschreven. Toch nog steeds teveel water. Inmiddels een nieuwe browunit besteld en gemonteerd. Nog steeds teveel afvoer van water. Ik heb wat speling in de schenktuit. Zou daar het probleem zitten?

 74. Erik Says:

  Kan allemaal veel gemakkelijker en ook zonder die lastige schroefjes los te draaien.
  Heb het zojuist in 5 minuten gepiept zonder het hele apparaat te demonteren en er lekt niets meer.
  Apparaat op zijn kop zettenzodat je van onder naar de kop kunt kijken ( dus wel het cup opvangbakje verwijderen anders zie je niets).
  De chrome sluithendel een beetje sluiten zodat de aandrukkop wat naar voren komt. Deze dan verder naar voren trekken. Hier zie je een klein lipje zitten welke je een klein beetje moet liften om de aandrukkop los te krijgen.
  Als deze los is, dan een kwartslag draaien en eruit halen.
  Je zult zien dat de rubber o-ring wat te ruim zit. Haal o-ring eraf.
  Je neem wat van die witte loodgieterstape en dat draai je 1 keer om het kunststof waar normaal de rubber ring zit. Plaats dan de ring weer terug op dzelfde manier zoals je hem gedemonteerd en vervolgens de aandrukkop in het apparaat. Je zult merken dat deze nu iets vaster zit en misschien moet je zelfs de chrome sluithendel wat aantrekken om de aandrukkop weer in positie te krijgen. Als je teveel kracht moet zetten dan heb je teveel loodgieterstape erom gedraaid.
  Hoppa, weer lekker genieten van de koffie!

 75. Elvera Visser Says:

  Wie woont er in de buurt van Leiderdorp en kan ons apparaat repareren tegen vergoeding (Magimix Gran Maestria). Een nieuwe is me te kostbaar en vind ik zonde. Dank u.

 76. Jeff Huisman Says:

  Ik zoek iemand in Noord Holland die mijn magimix m220 Nespresso machine kan repareren hij is al ruim 7 jaar oud. Maar lekt sinds kort een beetje langs de achterkant van de schenktuit.
  Het apparaat is van mijn overleden vader geweest. Mede daarom wil ik als het gerepareerd kan worden er graag een acceptabel bedragje voor geven.
  Jeff@yoyoman.nl

 77. Peter meijsen Says:

  LS. ik ben mijn Krups U Pure aan het ontmantelen, maar ik zie nergens een mogelijkheid om de brouwunit los te maken. Weet iemand hier de oplossing? Eventueel met foto’s of omschrijvingen. Bij voorbaat dank, Peter Meijsen.

 78. Martin Says:

  Goedendag,
  Zoals eerder in dit forum vermeld heb ik een Nespresso reparatie service en repareer ik alle verschillende Nespresso types.
  Zo ook de Krups of Magimix Maestria modellen. Vertonen ook lekkage bij de brouwunit (capsulehouder) door gescheurd plastic. Brouwunit vernieuwen voor de Maestria kost EUR 80.
  met vriendelijke groet, Martin
  Reactie graag per email: dejong1962@hotmail.com of telefoon: 06-22300395.

 79. Martin Says:

  Reparatie Nespresso U apparaten:
  Krups XN2501 of Magimix M130
  Komt de koffie niet meer uit de voorzijde maar loopt het rechtstreeks in de lekbak (capsule opvangbak)??
  Ik heb hier een passende oplossing voor. Totale reparatiekosten incl. onderdelen en arbeid voor EUR 35.
  met vriendelijke groet, Martin
  Reactie graag per email: dejong1962@hotmail.com of telefoon: 06-22300395.

 80. C.Writer Says:

  Ik heb de brwe-unit eruit, maar ineens vielen er drie kleine onderdeeltjes uit: een kunststof ringetje, waar de drukslag precies in past, een klein zwart kunststof stangetje, met een klein rond uiteinde aan een kant en een groter bolletje aan de andere kant, met daartussen een veer. Waar moet dat straks geplaatst worden en hoe? Is er een bouwrekening (plofprent?)

 81. NV Says:

  ^^ hier is een service manual met tekeningen:
  http://pdfstream.manualsonline.com/e/ebb0b7cc-c080-4946-a2e2-63f83acd52d2.pdf

  Die stang moet achterin de stempel met de bolle kant laatst, langs het gat waar de drukslang inpast, dan de veer, dan de rubber. Is een terugslagklep.

  Bij ons koffietoestel heb ik verschillende rubbers en diktes geprobeerd, hoger proberen maken met Teflon, maar mocht niet baten. Op internet een Frans filmpje gezien waaruit bleek dat er miniscule scheuren kunnen ontstaan in de stempel, die pas opengaan bij de hoge druk (19bar, staat er op de doos). Zijn oplossing was om een gebruikte capsule te versnijden en erin te plakken en dus het aluminium te gebruiken als een soort van waterdichte pakking. Dit dan ook gedaan, het apparaat lekte niet meer, maar het was een hels karwei om de capsule, eenmaal gebruikt, er terug uit te krijgen. Mijn vriendin gebruikt dit toestel en het moet dus gewoon WERKEN :) Online voor €32 een nieuwe brouwunit besteld (spijtig dat de stempel niet apart te krijgen is) en zo is het natuurlijk opgelost.

  Het viel me op dat de nieuwe brouweenheid een andere tint van zwart had dan de oudere en inderdaad de nieuwe is PA6 (Nylon) vs de oude PBT (verwant aan PET). Ik ben absoluut geen expert in plastics, maar ik denk dat Nylon alleszins de duurdere van de twee is. Heeft Magimix dit probleem ingezien en gekozen voor een ander materiaal? Mij brouweenheid had zo’n markering dat hij in juni van dit jaar (2016) geproduceerd is.

  Ik hoop het. Ik heb een hekel aan machines die na 3 jaar al voor de vuilbak zijn.
  Alleszins, bedankt voor de blog. Dit trekt zeker mensen over de streep die er anders niet aan zouden beginnen. Machien werkt, vriendin content!

 82. Vermazen Says:

  Ik wil eens kijken in de technische web side van Nespressso genoemd in het stukje hiervoor geschreven door dHr.NV. Deze side heet https://business.nespresso.com en staat op pag. 5 van de service manual hier boven klink op de link. Maar voor deze side moet je je aanmelden wie weet hoe dat moet?.Een Email gestuurd naar Nespresso.Email terug gekregen mijn vraag wordt niet behandelt ???.Wie kan mij helpen.

 83. Corinne Troost Says:

  Mijn pixie staat, ook na ontkalking, in een plas water. Mijn man heeft hem opengemaakt maar kan verder nergens bij. Heeft iemand een tip hoe het verder open te maken en te repareren is?

  Fijn, net een paar maanden uit de garantie :(

 84. Michel Says:

  Hallo, voor iedereen die moeite heeft de schroefjes eruit te krijgen, het is mij gelukt door een inkeeping in het schroefje te maken met een Dremel. Vervolgens met een platte schroevendraaier eruit draaien.

 85. Alexander Says:

  Bedankt voor alle uitleg. Heb mijn machine met jullie tips kunnen repareren. Nadenkend over de reden van de lekkage realiseerde ik dat de rubberen ring die nu met tape verhoogd is zorgt dat de drukkamer wordt afgesloten. De piramides aan de voorkant maken inderdaad gaten in het aluminium zodra de druk hoog genoeg is in de kamer waar de capsule zit. Vandaar dat er minder of geen gaten inzitten als er water lekt. Ik dacht eerst dat het aan de voorkant er tussenuit kwam maar dat wordt goed afgesloten door een veerconstructie. De ovale schroeven heb ik los kunnen krijgen door in een bout te boren met een 3,5 mm boor.

 86. edwin Says:

  In het security bit setje van conrad zit een soort van vork bitje waarmee je de schroefjes ook los kunt schroeven. btw pdf enorm handig voor demontage. Helaas was de tape oplossing niet afdoende en dus een brouw unit besteld. Nespresso wilde 115,- voor reparatie van een citiz&milk of 60,- korting op een nieuwe.

 87. jolanda Says:

  Mijn kupjes werden aan de voor en achterkant niet meer doorgeprikt en ik ging er al van uit dat ik een nieuwe brouwunit moest bestellen. Ik heb hem toch maar eerst een aantal keren doorgespoeld met water en azijn, wat blijkt? Hij loopt weer als een tierelier. Mooie schuimlaag en vreemd genooi is het doorprik probeel voorbij! : )) Dus tip eerst even stuk of tien keer door laten lopen met half deel water en half deel azijn. Succes

 88. Ed Says:

  Dank je wel ,,, daar heb ik ook last van dat ze aan de voorkant niet doorgeprikt worden.
  Had al info gewonnen en die zeiden een nieuwe brouwunit.
  Maar ik ga eerst wel even goed spoelen

 89. Janis Says:

  Na een 30tal nepcupjes (weliswaar aluminium) die overigens serieus NIET lekker waren begon de citiz ineens te lekken. Eerst een beetje maar binnen 2 dagen moest je 3x drukken voor een volle kop koffie.
  NOOIT meer doen dus.

  Besloten om voor 40euro incluus verzendkosten (directrepair.be) maar meteen een nieuwe brouwunit te bestellen.

  De schroefjes eruit halen lukte nog wel, met een bitje dat lijkt op een schroevendraaier waar een gleuf uitgefreesd is. Daarna meteen de “schroeven” met een dremel bewerkt, zodat het normale schroeven zijn geworden. Voor de volgende keer ;-)

  De zijkanten eraf halen (en vooral de schenktuit) behoefde meer geweld dan ik dacht. Dat wil ik even vermelden. Die dingen zitten erg goed vast. Het verchroomde schenktuitdeel zit nu ook niet meer perfect vast doordat een lipje een beetje gebroken is, maar dat is niet erg want het is puur ter decoratie. Het kan dus niet lekken.

  Daarna was het idd simpel om de unit te vervangen. We hebben weer een perfect werkende nespresso.

  Dus enorm bedankt voor deze beschrijving. Het heeft enorm geholpen!

 90. Jan van Hier Says:

  Bedankt voor de uitleg en de foto’s.
  Die ronde schroefjes los gekregen door de kop van een klein boormachientje er op te zetten..
  Toen mij zeer verwonderd dat er gewoon een slangetje los geschoten was.
  Dit zou niet kunnen.

Geef een reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in