OliNo

Duurzame Energie

3 tips om je huis op een duurzame manier te verbouwen

Geplaatst door Marielle in Verbouwen Geef een reactie

Een huis verbouwen is een geweldige manier om de leefruimte te moderniseren en comfortabeler te maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een aanbouw, een dakkapel of als je de tuin grondig wil aanpakken. Hoe je een huis duurzaam maakt, daar zijn genoeg tips voor te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat de verbouwing zélf ook op een duurzame manier verloopt? In dit artikel geven we je 3 tips die je kunt gebruiken om je huis op een duurzame manier te verbouwen en de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Duurzame materialen gebruiken

Je huis renoveren is een geweldige manier om het een nieuwe look te geven, maar de materialen die je gebruikt zijn net zo belangrijk als het ontwerp. Duurzame materialen zijn gelukkig een steeds populairdere keuze voor renovaties, omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van traditionele materialen.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout. Tropische hardhout is slecht voor het milieu. Dit komt doordat hiervoor regenwouden worden gekapt. Gelukkig zijn er alternatieven! Denk aan Plato-hout en modiwood. Dit zijn gemodificeerde houtproducten, die zijn bewerkt voor het vergroten van de duurzaamheid.

Kozijnen gemaakt van Plato-hout

Rijplaten

Heb je zwaar materieel nodig tijdens je verbouwing? Kies dan voor het huren van rijplaten. Wanneer je kiest voor rijplaten, dan bespaar je schade aan de ondergrond, en dus de natuur. We raden je dan wel aan om te kiezen voor een partij die composiet rijplaten verhuur aanbiedt. Dit soort rijplaten zijn ondergrondvolgend en zorgen voor verspreiding van de belasting, waardoor flora en fauna niet hoeven te lijden.

Composiet rijplaten

Scheiden van bouwafval

Als je gaat verbouwen, dan is de kans groot dat er sprake is van bouwafval. Denk bijvoorbeeld aan hout, keramiek (van bijvoorbeeld dakpannen) en metaal. Hier moet je dan ook een goede oplossing voor vinden. De beste oplossing is om het opnieuw te gebruiken, te bewaren of het door te verkopen. Als je met het materiaal echt niets meer kunt doen, zorg dan voor het scheiden van bouwafval. Lever dit in bij een milieustraat of puinverwerker. Op die manier maak je recycling mogelijk.

Milieustraat

Geef een reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in