OliNo

Duurzame Energie

De toekomst van duurzaam en elektrisch rijden

Geplaatst door Remco Overhorst in Transport
Tags:
Geef een reactie

Laadpaal5Elektrische auto’s zijn er al een tijdje en steeds meer mensen zijn ze aan het kopen, maar voor vele
mensen is dat nog geen mogelijkheid. Vooral omdat zo een auto veel meer kost dan men kan
permitteren.

Het is wel een feit dat zo een elektrisch wagen vele voordelen heeft. Zo kun je je auto
thuis opladen en hoef je niet naar een pompstation te gaan. Het kan wel een tijdje duren voordat je auto volledig opgeladen is. Daarom installeren vele mensen een wallbox waar ze hun auto veel sneller kunnen opladen.
Op steeds meer plekken je auto laden

Steeds meer laadpunten in Nederland

Tegenwoordig zal je ook veel laadpunten tegenkomen waar elektrische auto’s opgeladen kunnen
worden. Als men van plan is om op vakantie te gaan, dan is het dus goed om van tevoren na te gaan waar men allemaal laadpunten kan tegenkomen. De prijzen verschillen natuurlijk, maar op sommige plekken kun je gratis opladen.
Als je een elektrische auto bij een bepaalde dealer koopt, krijg je bij
hun ook de mogelijkheid om gratis je auto op te laden. Dat is natuurlijk meegenomen.
Verder zien we dat een elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot wat alleen maar voordelen kan hebben voor mensen en ons milieu.
Toekomst EV
Een elektrisch auto is het dus wel waard. Als het nu niet mogelijk is om een elektrisch auto te kopen, dan kun je misschien nog een paar jaartjes wachten. Dan zullen er meer oplaadpunten zijn, zullen de prijzen dan meevallen en zullen veel meer mensen elektrische auto’s rijden. Dit kan met zekerheid gezegd worden. Ook groeit de markt steeds meer van tweedehands elektrische auto’s waardoor de langzamerhand goedkoper worden. Dit is erg belangrijke factor omdat niet iedereen een nieuwe auto zoekt.

Inmiddels gaat de eerste generatie al over op een nieuwe elektrische auto waardoor de auto verkoop markt.

In verschillende landen in Europa is men namelijk van plan om diesel- en benzineauto’s in de toekomst te verbieden. Vanaf die periode zal men dus alleen elektrische auto’s kunnen rijden. Het zal nog een paar jaartjes duren voordat dit mogelijk is, maar het ziet er toch naar uit dat het eerder zal gebeuren dan verwacht. Dat komt omdat de verkoop van elektrische auto’s elk jaar blijft groeien.
We zien dat het in Noorwegen al binnen 8 jaren zal lukken om deze regel te implementeren.
Misschien volgt Nederland een paar jaartjes later. Dat is natuurlijk een goed initiatief gezien de voordelen een elektrische auto met zich meebrengt.
Bron: https://www.kentekencheck.nu / https://www.autoverkoopsites.com

26 Reacties to “De toekomst van duurzaam en elektrisch rijden”

  1. Eric Says:

    “waardoor de auto verkoop markt”? Deze zin klopt niet? En de regelafbreking van “Elektrische auto’s zijn er al een tijdje en steeds meer mensen zijn ze aan het kopen, maar voor vele
    mensen is dat nog geen mogelijkheid. Vooral omdat zo een auto veel meer kost dan men kan
    permitteren.” is raar…

  2. roland Says:

    @: “dat een elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot”
    – zolang de stroom nog steeds vooral uit fossiele bronnen komt, is dit feitelijk onjuist. Ook zorgt de e-auto vergeleken met de fossiele auto voor meer milieulast. Met (veel) goedkopere brandstof per km, kun je verwachten dat met de e-auto grotere afstanden worden afgelegd.
    Kortom een eenzijdig verhaal.

  3. Jeroen van Agt Says:

    @2, De meeste eigenaren van elektrische auto laden hun auto op met hun eigen zonnepanelen. Verder zijn, zover ik weet, alle laadpassen in Nederlands gekoppeld aan groene stroom opwekking. Dit dwingt energieleveranciers dus om de gebruikte stroom voor EV ook daadwerkelijk groen op te wekken. Hiermee is aantoonbaar de milieulast van elektrische auto’s veel lager van fossiele auto’s ongeacht de hoeveelheid gemaakte kilometeres.

  4. roland Says:

    @3: Zolang de meeste stroom uit fossiele bronnen komt, betekent meer groene stroom voor auto’s minder groene stroom voor het verbruik elders. Meer e-auto km’s betekent dus meer milieubelasting.

  5. p.a van duijn Says:

    ik had een idee,als je stirlingmotoren met biogas verhit,kan je daar stroom mee genereren,voor de elektromotor van een elektrische auto,alleen ik denk dat wat je er mee kan genereren ,wat aan de lage kant is, ik denk ,wat je er aan over houd ongeveer 7kw zal zijn en dat is misschien te weinig,wat wel zo is denk ik stirlingmotoren hebben een hoog rendement,maar ja de verliezen van de generator,zijn groot ,en gewicht gaat ook meespelen met weinig vermogen,correct me if i am wrong!en biogas heeft misschien ook een laag rendement?

  6. p.a van duijn Says:

    misschien,kan je met een volledig elektrische fiets,met ingebouwd een stirling motor die gas als hittebron heeft,elektriciteit genereren voor de accu van deze fiets,er moet misschien een omvormer tussen,voor een elektrische fiets heb je maar 2 kw nodig,of zo ,ik weet niet of dit mogelijk is?

  7. Remco Says:

    Zo maar wat vragen:
    -Hoe zijn elektrische fietsen milieu-vriendelijker dan reguliere fietsen?
    -Waterstof zou er voor zorgen dat we afhankelijk blijven van Shell en consorten, zou dat bij elektrisch rijden niet gewoon verschuiven naar Nuon en de zijnen?
    -Stel, de elektra valt uit in een bepaalde regio? Komt nu al soms voor, stel mij voor dat dit in de toekomst met meer elektra-opladende auto’s in kans alleen maar toeneemt. Kun je dus de volgende dag niet naar je werk omdat je Tesla (nog) niet opgeladen is…
    -Elektrisch oplaadbare militaire voertuigen? Opladen in oorlogstijd? Ben je met waterstof in dergelijke situaties niet net iets minder afhankelijk?

  8. Skrotpræmie Says:

    met e-rijden worden die marginale kosten lager. Autogebruik en grotere afstanden worden aantrekkelijker. Jammer voor het milieu!

  9. p.a van duijn Says:

    als met een windmolen ,via een compressor perslucht genereert,kan via een persluchtmotor hier weer stroom worden gegenereert,als je de perslucht motor onder de motorkap inbouwd samen met een elektromotor!dus dan loopt de auto op stroom en perslucht!

  10. p.a van duijn Says:

    het kan misschien ook met zonnecellen,die perslucht genereren,ik wou verder zeggen dat achter het wordje als in mijn vorige mail ,het wordje je nog tussen moet!

  11. P.a van duijn Says:

    Ik wou reageren op nr9,de persluchtmotor heeft wel als nadeel dat deze veel geluid produceerd!

  12. P.a van duijn Says:

    Ik wou,reageren op nr7,waterstof zou ook kunnen worden opgewekt door windmolens of zonnecellen!

  13. P.a van duijn Says:

    Elektrische fietsen,op de manier die beschreven is bij nr6,kunnen met biogas wel duurzamer functioneren!dit is mijn reactie op nr 7!

  14. P.a van duijn Says:

    De fiets zou,misschien ook nog op waterstof kunnen lopen!geproduceerd door zonnecellen!

  15. P.a van duijn Says:

    Ik heb een futuristisch idee’als je met een auto met raket voortstuwing’stroom opwekt voor de accu van deze auto’misschien via de wielen’dus terwijl hij rijdt op de raket aandrijving laad hij op’of is dit een fantasie?

  16. P.a van duijn Says:

    Een probleem bij de raket aandrijving is misschien dat het niet veilig is en waarschijnlijk nooit goed word gekeurd op die manier zoals hierboven beschreven!en is het oplaad systeem wel bestand tegen snelheden van boven de 500km per uur?

  17. P.a van duijn Says:

    Wat ik hier boven opgeschreven is misschien alleen toepasbaar’als er mad max achtige toestanden op aarde plaats vind!p.a van duijn! En het is niet erg duurzaam!

  18. P.a van duijn Says:

    Een hybride fiets met perslucht en elektromotor tegelijk zou ook nog kunnen ‘de perslucht opgewekt door een windmolen die volledig mechanisch perslucht genereert via compressor!als dat kan?

  19. p.a vanduijn Says:

    Als je een in een cilinder een zuiger doet met vaste stang naar boven gericht,aan die stang doe je een gewicht,die breder moet zijn dan de cilinder.als onder in de cilinder perslucht stroomt zal door tegenstand van het gewicht druk worden opgebouwd.door die druk word de zuiger omhoog geduwd en gaat ook het gewicht omhoog,als de zuiger boven in de cilinder is word de druk ontlast door een opening in de cilinder,en de cyclus herhaalt zich,is dit wat of niet?

  20. P.a van duijn Says:

    De persluchtmotor zoals hierboven beschreven’heeft waarschijnlijk een laag rendement waarschijnlijk word tijdens het druk op bouwen te veel perslucht verspild,ik heb een keer een miniatuur model gebouwd die het deed’hij liep op perslucht van de compressor!en verder zal het toerental wel laag zijn!ik denk zo,n 120 toeren per minuut’misschien voor stationaire toepassingen geschikt?

  21. P.a van duijn Says:

    De miniatuur die ik bouwde had ook nog een carter’. Sorry dat ik blijf aanvullen maar door geheugen verlies kan ik niet alles in 1keer zeggen!

  22. P.a van duijn Says:

    Als je met een stirlingmotor onder de motorkap stroom genereert’doordat de motorkap heet word’kan je hiermee misschien een compressor perslucht’laten genereren’die voor een persluchtmotor perslucht maakt’of heb je daar meer stroom voor nodig?

  23. P.a van duijn Says:

    Ik was nog vergeten te vermelden dat de motorkap heet word door de zon!

  24. p.a van duijn Says:

    als je op een auto zonnecellen doet,en die zorgen voor stroom voor de elektromotor,direct dus zonder eerst naar een accu te gaan,als de auto rijd moet hij via een generator op de as met een koppeling, stroom op wekken voor de accu,deze accu moet de helft aan voltage zijn,dan wat de zonnecellen kunnen opbrengen dus zeg maar zonnecellen brengen 400 volt op,en dan is de accu 200 volt,hiertussen moet weer een omvormer,die de spanning weer naar 400 volt brengt,op die manier kan je misschien s,nachts,en wanneer de zon niet schijnt ook rijden,omdat het een kleine generator is heeft hij niet veel weerstand,kan dit werken?

  25. p.a van duijn Says:

    het is misschien wel allemaal abstract wat ik vermeld of niet,maar ik wou nog even zeggen dat als het werkt bovenstaand idee,je misschien wel afhankelijk van de zon blijft dus voor landen als australie,als het zou werken misschien wel rendabel!maar stel dat het werkt dan kan je en rijden en tegeijke tijd opladen,het kan misschien veel directer denk ik,maar dit idee trok me aan!

  26. p.a van duijn Says:

    als je op de uitlaat van een verbrandingsmotor een stirlingmotor doet en deze maakt weer stroom voor de accu van de auto,ik weet niet of de uitlaat voldoende hitte afgeeft voor de stirlingmotor ,maar uitlaten kunnen 900 graden worden!

Geef een reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in