OliNo

Duurzame Energie

Broodnodig!

Geplaatst door Ray Meur in Biologisch 7 Commentaar »

Een deja-vu! De eerste keer dat ik dat meemaakte kon ik mijn ogen niet geloven! Er voltrok zich iets voor mijn ogen dat ik al kende! Ik kon het alleen nét niet voorspellen. Nu gebeurt het weer. Demonstraties en opstanden in een groot aantal landen. Voornaamste reden: het stijgen van de voedsel-prijzen. Hadden we dit in 2008 ook niet aan het handje?
Lees meer…

Geen direct gevaar voor de volksgezondheid…

Geplaatst door Ray Meur in Biologisch, Niet-duurzaam 1 Commentaar »

Ik kwam laatst via een twitterbericht op New-EnergyTV. Het ging over wonen in een passief huis. Als er iemand de laatste jaren passief woont, dan ben ik dat wel. Er waren dagen bij dat ik de deur niet meer uitkwam. Da’s natuurlijk niet echt gezond. Daarom trek ik er nu steeds vaker met de fiets op uit. Lekker de frisse lucht in. Hoewel…
Lees meer…

Mijn achterlicht is op…

Geplaatst door Ray Meur in Transport 10 Commentaar »

Als autorijder ben ik niet echt fan van het fietsvolk. Arrogante hufters zijn het! En dan vooral wielrenners. Zodra die helmpjes opgaan en ze zich in die strakke broekjes hijsen, veranderen deze jongens en meisjes van degelijke brave burgers in nietsontziende alleenheersers van het wegdek.
Lees meer…

Doodlopend kredietje…

Geplaatst door Ray Meur in Niet-duurzaam 5 Commentaar »

HUH?! Wat nou weer? De Aarde op? Yep! De dag dat de aarde op was in 2010 is… alweer een tijdje voorbij: 21 augustus 2010. Als je bekijkt wat de planeet ons jaarlijks levert aan energie en grondstoffen en hoeveel we ervan gebruiken dat zien we dat de kloof tussen vraag en aanbod steeds groter wordt.
Lees meer…

De Douche Dictator

Geplaatst door Ray Meur in Energiebesparing 4 Commentaar »

Huisdieren worden te hulp geschoten met de komst van ‘Animal-Cops’. Prima zaak, hoor. Maar mag van mij nog wel wat verder worden doorgevoerd. Niet alleen huisdieren, maar ALLE dieren verdienen, wat mij betreft, zo’n SWAT-team. Maar ja, George Orwell zei het al: “Alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.” Ook thuis betrap ik me erop dat ik met twee maten meet. Als heuse douche-dictator bewaak ik de douche tijden van mijn zoon. Want als ik niet oplet, staat hij er gerust 3 uur onder! Ik hoor mezelf dan ook geregeld roepen: “Niet te lang douchen, he!” Jaja, makkelijk praten, vader…
Lees meer…

Laat je niet flessen

Geplaatst door Ray Meur in Energiebesparing 3 Commentaar »

Afgelopen weekend viel mijn oog, toen ik klaar was met afrekenen bij de plaatselijke bouwmarkt, op een advertentie aan de muur. “You Never Drink Alone”. Ach, weer een nieuw watertje… Dit keer gelukkig geen zingende inktvis. Je zou denken dat deze onzinnige, energievretende en vooral onnodige business in deze tijden geen nieuwe nazaten voortbrengt, maar niets van dat alles! Normaal gesproken loop ik hier grinnikend voorbij, maar toen zag ik dat keurmerkje…

Lees meer…

RayRadio interview over ‘Zeekracht’

Geplaatst door Ray Meur in Windenergie Geen commentaar »

rayradioOp 17 maart 2009 besloot ik aandacht te gaan besteden aan windenergie. Een paar weken daarvoor was ik ‘tientjes-lid’ geworden van Zeekracht en de eerste ledenvergadering bijgewoond. Zij hadden een ambitieus plan voor wind op zee gelanceerd waarbij burgers inspraak en eigenaar kunnen worden. Aangezien ik enorm fan ben van ‘Power To The People’, was ik hier wel voor te porren! Maar ik weet niets van wind, dus had ik naast Ron de Wit ook Jaap Langenbach van Wind Service Holland uitgenodigd. Een echte kenner op het gebied van windenergie. Zowel landelijk als wereldwijd. Maar Jaap kreeg ik in het begin niet te pakken, maar meldde zich later toch nog ‘live’ in de uitzending! Gelukkig… Aan beide de vraag; windenergie in Nederland, heeft dat wel zin?

Lees meer…

De Duurzame Dinsdag van RayRadio: Here Comes the Sun

Geplaatst door Ray Meur in Zonne-energie Geen commentaar »

rayradioOp 20 oktober 2008 vierde ik mijn 38e verjaardag. Ik kan me er nog weinig van herinneren… Het was vast gezellig. Maar wat me die dag wel is bijgebleven was de documentaire ‘Here Comes The Sun’ van Rob van Hattum die die avond werd uitgezonden! Ik zat ik rechtop in mijn stoel! WOW! “Dit moet iedereen weten”, dacht ik bij mezelf. En zo besloot ik om voor RayRadio vanaf 2009 heel veel aandacht te gaan besteden aan ‘volhoudbare-energie’. Dat dit uiteindelijk naar veel meer zou leiden dan energie zou later blijken, want er bleken een hoop zaken niet ‘volhoudbaar’. Maar op 3 maart 2009 had ik DE man van deze documentaire in de uitzending en was ik ‘om’!

Lees meer…

RayRadio – interview van Kathalijne Buitenweg en Peter Segaar over ‘het supergrid’

Geplaatst door Ray Meur in Zonne-energie 1 Commentaar »

rayradioHet is nu alweer oud nieuws, maar toen GroenLinks het filmpje over ‘Het Supergrid’ lanceerde, was ik aangenaam verrast. Dus daar wilde ik wel eens wat meer over weten. Dus op zoek naar een GroenLinkser in Europa en vond Kathalijne Buitenweg! Maar wie kan haar wat tegengas geven of kritische vragen stellen, mocht dat nodig zou zijn? Peter Segaar van Polder PV natuurlijk! Als iemand veel weet over goedbedoelde plannen, dan is dat deze heer wel!

Lees meer…

RayRadio – 30 jaar Wise

Geplaatst door Ray Meur in Kernenergie, Zonne-energie 1 Commentaar »

rayradioIk mocht aanwezig zijn op het 30 jarig jubileum van WISE. Ik bespreek deze avond met de directeur van WISE Peer de Rijk. Wat is WISE en hoe ging het bezoekje met Hermann Scheer bij onze ministeries?

Lees meer…

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in