OliNo

Duurzame Energie

De toekomst van duurzaam en elektrisch rijden

Geplaatst door Remco Overhorst in Transport
Tags:
Geef een reactie

Laadpaal5Elektrische auto’s zijn er al een tijdje en steeds meer mensen zijn ze aan het kopen, maar voor vele
mensen is dat nog geen mogelijkheid. Vooral omdat zo een auto veel meer kost dan men kan
permitteren.

Het is wel een feit dat zo een elektrisch wagen vele voordelen heeft. Zo kun je je auto
thuis opladen en hoef je niet naar een pompstation te gaan. Het kan wel een tijdje duren voordat je auto volledig opgeladen is. Daarom installeren vele mensen een wallbox waar ze hun auto veel sneller kunnen opladen.
Op steeds meer plekken je auto laden

Steeds meer laadpunten in Nederland

Tegenwoordig zal je ook veel laadpunten tegenkomen waar elektrische auto’s opgeladen kunnen
worden. Als men van plan is om op vakantie te gaan, dan is het dus goed om van tevoren na te gaan waar men allemaal laadpunten kan tegenkomen. De prijzen verschillen natuurlijk, maar op sommige plekken kun je gratis opladen.
Als je een elektrische auto bij een bepaalde dealer koopt, krijg je bij
hun ook de mogelijkheid om gratis je auto op te laden. Dat is natuurlijk meegenomen.
Verder zien we dat een elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot wat alleen maar voordelen kan hebben voor mensen en ons milieu.
Toekomst EV
Een elektrisch auto is het dus wel waard. Als het nu niet mogelijk is om een elektrisch auto te kopen, dan kun je misschien nog een paar jaartjes wachten. Dan zullen er meer oplaadpunten zijn, zullen de prijzen dan meevallen en zullen veel meer mensen elektrische auto’s rijden. Dit kan met zekerheid gezegd worden. Ook groeit de markt steeds meer van tweedehands elektrische auto’s waardoor de langzamerhand goedkoper worden. Dit is erg belangrijke factor omdat niet iedereen een nieuwe auto zoekt.

Inmiddels gaat de eerste generatie al over op een nieuwe elektrische auto waardoor de auto verkoop markt.

In verschillende landen in Europa is men namelijk van plan om diesel- en benzineauto’s in de toekomst te verbieden. Vanaf die periode zal men dus alleen elektrische auto’s kunnen rijden. Het zal nog een paar jaartjes duren voordat dit mogelijk is, maar het ziet er toch naar uit dat het eerder zal gebeuren dan verwacht. Dat komt omdat de verkoop van elektrische auto’s elk jaar blijft groeien.
We zien dat het in Noorwegen al binnen 8 jaren zal lukken om deze regel te implementeren.
Misschien volgt Nederland een paar jaartjes later. Dat is natuurlijk een goed initiatief gezien de voordelen een elektrische auto met zich meebrengt.
Bron: https://www.kentekencheck.nu / https://www.autoverkoopsites.com

5 Reacties to “De toekomst van duurzaam en elektrisch rijden”

 1. Eric Says:

  “waardoor de auto verkoop markt”? Deze zin klopt niet? En de regelafbreking van “Elektrische auto’s zijn er al een tijdje en steeds meer mensen zijn ze aan het kopen, maar voor vele
  mensen is dat nog geen mogelijkheid. Vooral omdat zo een auto veel meer kost dan men kan
  permitteren.” is raar…

 2. roland Says:

  @: “dat een elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot”
  – zolang de stroom nog steeds vooral uit fossiele bronnen komt, is dit feitelijk onjuist. Ook zorgt de e-auto vergeleken met de fossiele auto voor meer milieulast. Met (veel) goedkopere brandstof per km, kun je verwachten dat met de e-auto grotere afstanden worden afgelegd.
  Kortom een eenzijdig verhaal.

 3. Jeroen van Agt Says:

  @2, De meeste eigenaren van elektrische auto laden hun auto op met hun eigen zonnepanelen. Verder zijn, zover ik weet, alle laadpassen in Nederlands gekoppeld aan groene stroom opwekking. Dit dwingt energieleveranciers dus om de gebruikte stroom voor EV ook daadwerkelijk groen op te wekken. Hiermee is aantoonbaar de milieulast van elektrische auto’s veel lager van fossiele auto’s ongeacht de hoeveelheid gemaakte kilometeres.

 4. roland Says:

  @3: Zolang de meeste stroom uit fossiele bronnen komt, betekent meer groene stroom voor auto’s minder groene stroom voor het verbruik elders. Meer e-auto km’s betekent dus meer milieubelasting.

 5. p.a van duijn Says:

  ik had een idee,als je stirlingmotoren met biogas verhit,kan je daar stroom mee genereren,voor de elektromotor van een elektrische auto,alleen ik denk dat wat je er mee kan genereren ,wat aan de lage kant is, ik denk ,wat je er aan over houd ongeveer 7kw zal zijn en dat is misschien te weinig,wat wel zo is denk ik stirlingmotoren hebben een hoog rendement,maar ja de verliezen van de generator,zijn groot ,en gewicht gaat ook meespelen met weinig vermogen,correct me if i am wrong!en biogas heeft misschien ook een laag rendement?

Geef een reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in