OliNo

Duurzame Energie

OliNo Tip 4: Kleurtemperatuur

Geplaatst door Marcel van der Steen in Lampen, Ledlampen, Uitleg
Tags: , , ,
Geef een reactie

KleurtemperatuurHoe zit het nu precies met de kleurtemperatuur van een LED lamp? Is dit mooi wit? Ik hoor soms dat ze wat groenig licht geven. Klopt dat? In een korte video van 5 minuten laten we precies zien hoe het zit met de kleurtemperatuur van een LED lamp ten opzichte van een gloeilamp. Ook laten we zien hoe je met hulp van de kleursoort diagram zelf hiermee kunt zien of een LED lamp mooi wit licht afgeeft. Ten slotte laten we zien hoe je al deze informatie eenvoudig kunt vinden op de OliNo lampenportal

Video


OliNo Tip 4: Kleurtemperatuur

Waar vindt ik informatie over de kleurtemperatuur en kleursoort diagram?

Bij OliNo meten we van alle lampen de kleurtemperatuur en bepalen we het kleursoort diagram. Op de lampenportal kun je eenvoudig zoeken naar LED lampen met de juiste kleurtemperatuur. Zodra je een interessante LED lamp gevonden hebt dan kun je het bijbehorende meetrapport raadplegen om het kleursoort diagram te checken zoals aangegeven in de video.

Meer tips over LED lampen

Klik hier voor het volledige overzicht van alle OliNo Tips

Nieuwe onderwerpen

We zijn van plan om nog veel meer interessante wetenswaardigheden op video te zetten. Laat maar weten via commentaar hieronder wat je van dit initiatief vindt en welke onderwerpen je graag aan het bod wilt laten komen.

Leuk?

Vindt je deze video leuk of interessant? Deel dit artikel dan via Facebook of Twitter.

Een reactie to “OliNo Tip 4: Kleurtemperatuur”

  1. Johan Says:

    Kan je graag alle video’s met de ondertiteling zetten, zodat ik als een auditieve beperking het verhaal kan volgen?

Geef een reactie

 

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Gebruiksvoorschriften | Privacybeleid Adverteren Entries RSS Comments RSS Log in